Premiéra: vítězné Lickovy děti

Kouče Jindřicha Licka, který byl na volejbalovém šampionátu v Itálii, zastoupil při extraligové premiéře klubový manažer Jindřich Neumann. Volleyball Kladno porazil Benátky 3:1.

Tým Benátek je složený z chlapů, kterým táhne na čtyřicítku. Proti nim se postavily Lickovy „děti“ s věkovým průměrem přes dvadvacet let.
„Hráči Benátek by těm našim klukům mohli dělat táty,“ podotkl v hledišti fotbalový trenér Stanislav Procházka.

Klíčové zápasy

Kladno ve čtvrtém setu proměnilo první setbol, ale vítězství to nebylo snadné. „Po úvodním prohraném setu jsme zlepšili servis. Hlavně Jan Barák podával nad svůj standard, dodrželi jsme taktickou disciplínu. To byly rozhodující momenty zápasu,“ vysvětloval Neumann.

Tyto zápasy budou podle něj pro Kladno klíčové, protože je v jiné pozici než loni. „Když budeme hrát dobře, usadíme se někde uprostřed tabulky. Když zahrajeme hůř, můžeme mít starosti,“ řekl manažer.
Kladno nastoupilo bez zraněného univerzála Jula Šaba, za něhož zaskočil Radek Svoboda z ČZU Praha. „Myslím, že Radek novou roli zvládl velmi dobře,“ chválil spoluhráče Martin Šrámek.

Potvrdil Neumannova slova. „Od druhého setu jsme zlepšili servis. Byli určení lidé, kteří solili skákavý tvrdý servis, a ti, kteří dávali kvalitní plachtu (plachtící servis). To byla cesta k vítězství, které jsme chtěli víc než Benátky,“ řekl Šrámek.

Ovace vestoje

Volejbalisté po zápase sklidili ovace vestoje. „Strašně se mi to líbilo. Klobouk dolů před takovou atmosférou. Když to srovnám s fotbalem a hokejem, tak je to k pláči,“ řekl spokojený Procházka.

Dnes, 14. října v šest hodin navečer, čekají po sobotní porážce v Českých Budějovicích 0:3 na Volleyball Kladno hráči Ostravy. Je to jeden z favoritů soutěže.

Kapitán Borek Fokt se ale soupeře nebojí. „Bude to hodně nahecované. Trenér Zdeněk Šmejkal působil v Kladně. Do ostravského klubu přešel i náš blokař Vladimír Sobotka. Ten je ale spolu s liberem Janem Václavíkem zraněný. Tuhle díru v sestavě bychom chtěli využít,“ vysvětlil Fokt.