Při tragédii na Liberecku měl řidič téměř dvě promile

Při tragické havárii, která se stala 18. října u Frýdlantu na Liberecku, měl sedmadvacetiletý řidič v krvi skoro dvě promile alkoholu.

Při nehodě zahynul mladý spolujezdec, dvě dívky ve věku jednadvacet a sedmnáct let utrpěly těžká zranění. Řidičovi hrozí až pět let vězení. Řekla to policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Dvě promile odpovídají zhruba sedmi až osmi naráz vypitým pivům. „Řidič odmítl po havárii dechovou zkoušku. Byla mu ale odebrána krev a z ní jsme zjistili, že jel pod vlivem alkoholu. Před nehodou předjížděl před ostrou zatáčkou jiné auto a když se před něj zařadil, dostal smyk. Volkswagen se pak několikrát převrátil,“ uvedla Suchánková.

Neštěstí se odehrálo v noci na neděli mezi Dětřichovem a Frýdlantem. Smrtelně zraněný mladík vypadl po havárii z auta ven, mimo vozidlo se ocitla i jedna z těžce zraněných dívek. „Příčiny nehody objasňuje soudní znalec,“ dodala Suchánková. Policisté prověřují také verzi, podle níž opilý řidič spěchal do nemocnice. Údajně tam vezl jednu z dívek. Na taneční zábavě ji prý někdo udeřil lahví do hlavy a zranil.

Při silničních nehodách zahynulo na Liberecku od začátku ledna do konce října pět lidí, ve stejném období loňského roku 11. Loni v říjnu přišlo o život šest lidí, letos jediný člověk.