Přijíždějí Boney M.

Nostalgické pamětníky potěší koncert Boney M. O vystoupení je značný zájem.

Vzedmutá retrovlna zájmu o hudební produkty 70. a 80. let přivádí na pódia různá hudební seskupení. Mezi nimi i někdejší hvězdu diskotékové hudby, skupinu Boney M. Představí se 28. října v karlovarské KV Areně.

Taneční zóna na Boney M

Jediným původním členem v reinkarnaci Boney M je tanečník a zpěvák Bobby Farrell. Spolu s ním skupinu tvořily ještě tři zpěvačky – Liza Mitchell, Marcia Barrett a Maizie Williams. Dnes vystupuje Farrell s jinými zpěvačkami.
Skupinu založil v Německu zpěvák šlágrů a později hlavně producent Frank Farian. Ve studiu nahrál v roce 1974 diskotékový popěvek s monotónním podkladem Baby Do You Wanna Bump, využívajícího hlubokého mužského hlasu.
Skladba se v hitparádách chytla a Farian potřeboval hit prezentovat prostřednictvím živé skupiny. Proto založil Boney M a současně začal chrlit jeden hit za druhým. Úspěšný recept později opakoval s jinými seskupeními.
„O koncert rozhodně zájem je a pro návštěvníky jsme vyhradili taneční zónu, která bude pod pódiem. Očekávám, že to bude jeden z letošních nejnavštěvovanějších koncertů,“ říká Vladimír Suchan z pořádající agentury Vlny.
Boney M, respektive producent Farian, v dobách své největší slávy vyprodukovali řadu chytlavých, melodických hitů, kterých prodali miliony, především v Evropě. Jejich zlaté období trvalo do roku 1980. Poté, co úspěšně vystoupili v Sovětském svazu, byl jim otevřený celý východní blok. Byla to tak jedna z mála „západních“ skupin, které se mohla obejvit i v naší televizi. Kompilace s jejich nejúspěšnějšími písněmi vycházejí dodnes.
Úvod koncertu v areně obstará formace ABBA Stars, česká revivalová skupina, která má v repertoáru největší hity švédské čtyřky.