Projekt Úvaly Hostín získal bronzový certifikát SBTool

Akvizicí společnosti Middle Europe Investments (MEI) investiční společnost Palmer Capital vstoupila nejen na český trh správy nemovitostí, ale převzetím projektů Úvaly Hostín a Drahobejlova v Praze 9 také na developerský trh s novými rezidenčními nemovitostmi. Projekt Úvaly Hostín získal bronzový certifikát SBTool, Drahobejlova hlásí prodej všech nebytových jednotek, oznámila společnost Palmer Capital.

V Úvalech u Prahy, v lokalitě Hostín, byla letos na jaře zahájena první etapa výstavby s plánovaným termínem dokončení na podzim 2014. Nejde jen o větší obytný areál stavěný na zelené louce, ale moderní urbanistický celek organicky propojený se současným městem, který se na ploše 70 hektarů stane novým domovem pro zhruba 2500 lidí. První etapa nabídne byty v dispozicích od 1+kk, přes 3+kk až po mezonetové byty 4+kk, vedle toho rodinné domy 3+1 a 4+ 1 s pozemky od 311 do 487 čtverečních metrů. Ceny začínají na 1,7 milionu Kč, rodinné domy developer nabízí od 4,9 milionu Kč (včetně DPH). Všechny rodinné i bytové domy budou vybaveny tepelným čerpadlem a jsou orientovány tak, aby maximálně využívaly solárních zisků. Konstrukce splňuje požadavky energeticky úsporných domů. Díky těmto aspektům ušetří budoucí obyvatelé až desítky tisíc korun ročně. U všech bytů jsou navrženy venkovní pobytové plochy: předzahrádky, balkony nebo střešní terasy.

Rodinné domy a byty z 1. výstavbové části 1. etapy projektu Úvaly Hostín úspěšně prošly procesem certifikace ve fázi návrhu budovy a získaly bronzový certifikát SBToolCZ (posouzení úrovně kvality budovy v souladu s principy udržitelné výstavby). „Získané certifikáty jsou v horní hranici bronzového certifikátu a s doplněním nabízených nadstandardních balíčků při koupi rodinných domů je možné získat certifikát stříbrný. Zlatý certifikát v tuto chvíli žádný dům v České republice nemá. Projekt Úvaly Hostín je tak jedním z průkopníků certifikace v rezidenčním developmentu, která se do současné doby prováděla spíše pro komerční segment,“ upřesňuje Tomáš Ctibor, zástupce společnosti Palmer Capital, která je developerem projektu. „Našim klientům tak můžeme doložit, že naše domy a byty budou energeticky nenáročné nejen v prospektech, ale i ve skutečnosti. Například provozní náklady rodinného domu v energeticky úsporném standardu začínají na 3000 Kč měsíčně,“ dodává.

V případě zájmu mohou zájemci o bydlení v rodinných domech dobudovat dům až k pasivnímu standardu. Také si mohou vybrat ze tří úrovní standardního vybavení nebo naopak využít i speciální balíčky BASIC a BASIC +, které nabízejí možnost vlastního dokončení rodinného domu s úsporou až 700 000 Kč.

Dalším projektem je bytový dům Drahobejlova, který je určen především příznivcům komfortního a designově neotřelého bydlení v živém městském prostředí. Nabízí byty v architektonicky zajímavém domě, který je situován v klidnější oblasti klasické blokové zástavby mimo hlavní silniční a tramvajové trasy, přitom však pár minut od zastávek MHD a stanice metra Českomoravská. Objekt je usazen na podnož zvýšeného parteru s prosklenými obchodními prostorami, které jsou v současné době již vyprodány.

Ve dvoře domu je navržen spolu s ozeleněným zastřešením dvorního parkingu pavilon dvou čtyřpodlažních mezonetových bytů. V přízemí mají dvojgaráž a sklad, v nejvyšším patře galerii s rozlehlou jižní terasou. Parkování je kromě dvorního traktu dále zajištěno v suterénu. Projekt Drahobejlova nabídne celkem 86 bytových jednotek - od garsonek až po mezonety. Převažují variabilní byty 1 + kk flexi, které lze po kolaudaci upravit na 2 + kk a byty 3 + kk. Byty jsou orientovány jak do ulice, tak do dvora, třípokojové byty pak oboustranně. Každý byt má k dispozici lodžii nebo terasu. Kromě luxusních mezonetů 4 + kk v pavilonu jsou další mezonety s terasami a širokým výhledem do okolí zřízeny v ustupující nástavbě v 8. a 9. Nadzemním podlažím. Ceny se pohybují v závislosti na poloze bytu v domě v rozmezí od 1 525 000 Kč do 6 844 200 Kč vč. DPH. Cena bytu je konečná, a pokud je k bytu přiřazeno parkovací stání, je zahrnuto i v jeho ceně.

Společnost Palmer Capital, založená v roce 1992, je soukromá společnost se sídlem v Londýně a Mnichově, která se specializuje na investice do majetku a jeho financování. Palmer Capital spravuje sedm fondů zaměřených na investice do nemovitostí v Británii a kontinentální Evropě s důrazem na rozvoj a aktivní správu uzavřených obchodů. Většina klientů společnosti jsou evropští institucionální investoři. Palmer Capital Investors spadá pod dohled FSA (The Financial Services Authority) s povolením spravovat kolektivní investice. Všechny fondy spadající do Palmer Capital spravují majetek přesahující jednu miliardu eur (leden 2012). Palmer Capital nedávno otevřela kancelář v Hongkongu, která působí jako prostřednictví pro asijské investory při jejich přístupu k evropským nemovitostem. Pomáhají také evropským investorům při jejich realitních zájmech v Asii.