První front cooking v Brně

Garden restaurant společnosti Valoria je od října nově otevřen v nákupním a zábavním centru Olympia Brno. V oblasti gastronomie v nákupních centrech jde o zcela nový koncept – tzv. front cooking.

Garden restaurant provozuje v Olympii společnost Valoria, jejíž stejnojmenný restaurant byl oceněn 12. místem v Maurerově výběru Grand restaurant 2010.

Jde o plnohodnotnou restauraci s vlastním provozem, která není součástí food courtu, ale nákupní pasáže. Uplatnil se zde v zahraničí oblíbený systém front cooking. „Hosté mají možnost sledovat doslova celý průběh přípravy od samotného prvopočátku, jako je například výběr a opracování surovin, až po finální servírování pokrmu na talíř, jde o určitý druh kulturního zážitku,“ říká Tomáš Pakosta. V Brně taková restaurace dosud chyběla.

#####Hvězdný šéf

Kuchyni Garden restaurantu šéfuje Martin Mócik. Ten sbíral zkušenosti v Austrálii, Španělsku, USA, Rakousku nebo Švýcarsku a vařil mimo jiné pro Micka Jaggera, Beyoncé, Sharon Stoneovou nebo Michaela Jacksona. Restaurace se inspiruje italskou a francouzskou kuchyní. „Vše zde připravujeme z čerstvých surovin, vyrábíme si i vlastní těstoviny, maso se snažíme vybírat na místních farmách,“ vypočítává Tomáš Pakosta a slibuje, že menu bude restaurace obměňovat podle sezony a každý týden se bude prezentovat novou speciální nabídkou.

#####Podnik vyššího typu

„Nápad otevřít v nákupním centru restauraci vyššího typu se zrodil z naší komunikace s managementem centra. Marketingové průzkumy navíc ukázaly, že návštěvníci centra takový druh restaurace postrádají,“ říká Tomáš Pakosta s tím, že jejich cílem bylo vytvořit podnik s intimním prostředím.