Rébus v brankovišti? Přednost dostane Trvaj

Od začátku letní přípravy svádějí boj o post brankářské jedničky v Kometě Brno dva muži.

Pětadvacetiletý Alexandr Hylák (na snímku vpravo) má na své straně skvělé renomé z loňského prvoligového play-off. Jeho kolegu z brankoviště Jiřího Trvaje (vlevo), který v létě přišel ze Znojma, zase zdobí zkušenosti. Vždyť odchytal přes dvě stě extraligových zápasů a nasbíral sedmnáct startů za reprezentaci.

„Věděli jsme, že máme výbornou dvojici brankářů, což se také potvrdilo v přípravných zápasech. Ze statistických údajů nám nevyplynulo, kdo by měl být jednička. Výkony gólmanů byly tak vyrovnané,“ přemítá trenér Komety Vladimír Kýhos.

O tom, kdo v bráně začne jako jednička, už má ale brněnský kouč jasno. „Příležitost dostane Trvaj. Jeho velkou výhodou jsou zkušenosti, které s extraligovými zápasy má,“ vysvětluje Kýhos. Brněnští brankáři se před setkáním v dresu Komety neznali, o vztahu mezi sebou už ale jen vtipkují. Ani soupeření o post prvního gólmana mužstva je příliš nevzrušuje, nebo to alespoň nedávají znát. „Vše by se mělo řešit s ohledem na zájmy celého mužstva. Stejně tak i otázka, kdo bude nakonec chytat. Ten druhý se přizpůsobí,“ odpovídá diplomaticky Trvaj.

Trenér Kýhos úplně nezamítá ani model, kdy by se oba gólmani v brance střídali. V rozhodujících momentech sezony by pak nastupoval ten, který v předchozích měsících prokázal lepší formu. „Nedá se to říct dopředu, ale možná by takový model vyhovoval. Anebo také ne. Když se vyhraje pár zápasů v řadě, je pro tým lepší, když se brankář nemění,“ říká Hylák, odchovanec pardubického hokeje.