Renovo Coupe: Nový elektrický sporťák dostal 1356 Nm

Renovo Coupe

Renovo Coupe

Fanoušci rychlých elektromobilů mají další možnost, jak utratit své peníze. Kromě upravené Tesly Model S se na Concours d´Elegance ukázal ještě jeden sportovní elektromobil.

Jmenuje se Renovo Coupe a základní parametry má přinejmenším dost zajímavé. Výkon přes 367 kW (500 koní), točivý moment za hranicí 1300 Nm a zrychlení z nuly na stovku kolem čtyř sekund.

Renovo CoupeRenovo Coupe

Renovo se prezentuje jako výrobce vůbec prvního supersportovního amerického automobilu. Pod designem ve stylu retro se skrývá moderní technologie elektrického pohonu používající lithium-iontové akumulátory s blíže neupřesněnou kapacitou. Poháněna je zadní náprava a výkon elektrického systému dostačuje ke zrychlení z nuly na 60 mph (96 km/h) v čase pod 3,4 s. Maximální rychlost pak činí 193 km/h.

Renovo CoupeRenovo Coupe

Renovo Coupe je schopné dobít své akumulátory do půl hodiny. Výroba je umístěna do Silicon Valley, produkce tohoto automobilu odstartuje příští rok a bude omezena. Cena se pohybuje v přepočtu kolem jedenácti milionu korun. Pokud se vám to zdá hodně, přestěhujte se s naftovým autem do Francie, tam ho nechte sešrotovat a možná od úřadů dostanete na nový elektromobil dotaci deset tisíc euro.

Článek vyšel na webu Autorevue.cz