Rychlý gól dal zápasu ráz, řekl útočník Hemský

Český tým zvítězil nad Německem 8:1

Český tým zvítězil nad Německem 8:1 Zdroj: ctk

Čeští hokejisté deklasovali na závěr základní skupiny na mistrovství světa Německo 8:1 a velkou zásluhu na tom měl útočník Aleš Hemský. Světový šampion z roku 2005 otevřel již po 118 sekundách skóre, což bylo podle opory Edmontonu hodně důležité.

„Od toho se všechno odvíjí. Když člověk dá gól na začátku, tak se cítí hned lépe,“ řekl novinářům Hemský. „Hlavní ale je, že jsme vyhráli. Hráli jsme proti nim v přípravě a kluci říkali, že byli dobří. Proto jsme nechtěli nic podcenit,“ uvedl osmadvacetiletý útočník, jenž byl vyhlášen nejlepším českým hráčem.

Český tým nakonec obsadil v základní části třetí místo a ve čtvrtečním čtvrtfinále se utká s domácími Švédy. „Na tento zápas se čeká celý turnaj. Určitě se všichni těšíme,“ řekl Hemský. Oba celky se již jednou utkaly a Švédové vyhráli 4:1. „Každý zápas je jiný. Švédsko má ale dobrý tým, hrají kompaktně. Budeme muset hrát dobře do obrany, na protiútoky a cpát se do branky,“ uvedl Hemský.

Recept na úspěch proti Seveřanům nabídli Česku ruští hráči, kteří Švédy ve skupině deklasovali 7:3. „Přiznám se, že jsem ten zápas neviděl. Ale viděli jsme to na videu, jak Rusové hráli. Chtělo by to, abychom silným soupeřům konečně dali nějaké góly,“ poukázal Hemský na skutečnost, že Švédsku dal český tým jen jeden gól a proti Rusku se neprosadil vůbec.