Saurians chtějí hrát na špici

Florbalisté Paskova se od 1. června připravují na nadcházející ročník první florbalové ligy.

Loni postoupil Paskov do play-off z osmého místa. Ve čtvrtfinále překvapivě vyřadil vítěze základní části SKV Královské Vinohrady 3:1 na zápasy. V semifinále mu vystavil stopku tým FBŠ Bohemians Praha. Letos se chtějí paskovští florbalisté pohybovat ve vrchních patrech první ligy a svou hrou přilákat do haly co nejvíce diváků.
Letošní ročník zahájili florbalisté Paskova dvouměsíční letní přípravou, která začala 1. června a skončila na konci července. „Tréninky byly zaměřeny na fyzickou kondici. Probíhaly třikrát týdně, a to výhradně venku, většinou v městském parku v Paskově,“ přiblížil nejnáročnější část přípravy hrající trenér Paskova Libor Hrček. Hráči si letní přípravu zpestřili účastí na ostravském turnaji Fatpipe cup. „Podařilo se nám vyhrát základní skupinu, ve které jsme ani jedno utkání neprohráli v normální hrací době. Příliš daleko jsme se ale nedostali. Hned v osmifinále nás vyřadil brněnský celek SC Hattrick výsledkem 3:4 po samostatných nájezdech,“ stručně shrnul počínání v turnaji Hrček.

Přípravu zpestřily turnaje

V těchto dnech se už hráči na trénincích věnují více herním činnostem. O víkendu se zúčastnili největšího florbalového turnaje na světě Chance Czech Open v Praze. „Takové turnaje mají všichni florbalisté moc rádi. Navíc Czech Open je tak prestižní, že na něj jezdí i celky ze Švédska, Finska nebo Švýcarska. Jedině tam máme možnost konfrontace se zahraničními celky,“ popsal Hrček. Pražský turnaj však nebyl posledním, který paskovští florbalisté před sezonou odehráli. Koncem srpna je ještě čeká havířovský Pegres cup. „Na tomto turnaji bude sice jen osm celků, ale rozhodně kvalitních. Kromě extraligových týmů se na něm představí polská reprezentace a také česká juniorská reprezentace do devatenácti let. Pegres cup, stejně jako předtím Czech Open, bereme jako přípravu. V zápasech se chceme hlavně sehrát a otestovat nové hráče,“ vysvětlil Hrček.

Kádr posílilo mnoho hráčů

Realizačnímu týmu se podařilo před novou sezonou posílit řady o několik jmen. „Z extraligového Pegresu Havířov přišel Jan Komínek. Dalšími posilami budou Tomáš Šimský a Martin Fielek z 1. MVIL Hrabová. Z SK FbC přichází na hostování Martin Ščigel, stejně jako Richard Urban z rezervy mistrovských Vítkovic. V přestup se nám podařilo přetavit Tomáše Svobodu a Miroslava Holenku, kteří tady byli zatím jen na hostování. V hledáčku máme ještě další hráče, takže výčet posil nemusí být definitivní,“ představil nové tváře manažer klubu Petr Moravec. Paskovští Saurians se chtějí prezentovat atraktivní hrou, na kterou se budou místní fanoušci chodit rádi dívat. „Chtěli bychom patřit k prvoligové špičce a především v domácích zápasech nerozdávat body tak, jako minulý rok. Chceme do haly přivést co nejvíce fanoušků a hrát tak, aby jejich počet zápas od zápasu narůstal,“ uzavřel Hrček.