Seznamka Miss Travel propaguje spíš luxusní prostituci

Miss Travel – tak se jmenuje nová webová seznamka, která vyzývá mladé atraktivní ženy toužící po cestování, aby se jejím prostřednictvím daly dohromady s muži, kteří nechtějí cestovat sami a hledají příjemnou společnost. Jsou tedy ochotni zaplatit ženám veškeré cestovní výlohy a nejen ty.

Zakladatel webu Brandon Wade říká, že jde pouze o nezávaznou seznamku, díky níž muži, kteří nechtějí cestovat sami, získají příjemnou společnici, a naopak ženy, které by rády cestovaly, ale nemají dost prostředků, dostanou skvělou příležitost jak zadarmo vidět svět.

Kritici projektu Miss Travel, například na stránkách serveru Gawker, v něm však vidí poměrně průhlednou zástěrku prostituce. Reakce na Twitteru jsou smíšené. Brandon Wade projekt brání, říká, že v diskusích na stránkách Miss Travel se neřeší „kolik za co“, a že se ani neprobírají otázky sexu.

Například novinářka Lindy West na webu Jezebel ale píše o riziku, jakému se ženy vystavují, když se rozhodnou cestovat s někým, s nímž se poznali pouze „online“. „Dostává to ženy jen do nedůstojné pozice,“ píše Lindy West. A případným zájemkyním o lákavé cesty připomíná: „Uvědomte si, že nejdete jen s někým na rande. Najednou se ocitnete někde na lodi nebo v hotelovém pokoji v zas… Thajsku.“

O nabídce seznamky Miss Travel si můžete udělat úsudek z reklamního spotu.