Silničáři plánují rozsáhlé opravy. Řidičum ztíží cestu městem

Řidiči v Kladně se musí v létě obrnit trpělivostí. Radní rozhodli o opravě hlavních silnic.

Po otevření poloviny rozdělovského mostu minulé pondělí zmizely zácpy na objížďkách. Řidiči přestali spílat kladenským radním a doprava ve městě se opět dala do plynulého pohybu. Tento stav je jen dočasný. Už první prázdninový den uzavřou silničáři na tři měsíce ulici Železničářů od Milířovy po odbočku na Kožovku.

Autem domů nedojedete

„Už jsem slyšel, že to bude rozsáhlé. Parkovat prý budeme mimo své domy, protože z garáží se vůbec nedostaneme. Také to mohli dělat po částech, aby lidem trochu ulehčili život,“ míní Jaroslav Starý z ulice Železničářů. Tamní obyvatelé se bojí, že v okolních ulicích se vytvoří dlouhé kolony aut. Řidiči se budou jen těžko dostávat na hlavní třídy.

„V bočních ulicích, které budou sloužit jako výjezdy od ulice Železničářů, jsou bez dopravních značek. Platí na nich pravidlo pravé ruky. Jsou tak lépe a rychleji průjezdné než ulice omezené dopravními značkami. Na hlavní ulice se řidiči dostanou bez potíží,“ uvádí šéf dopravního odboru Tomáš Fujan.

Obyvatelé, kteří mají vjezdy a vchody z domů do rekonstruované ulice využijí parkování v přilehlých ulicích Vaníčkova, Smetanova, Na Výhybce, Vojanova, J. Lébra, Wolkerova a Březinova. Těmi budou přijíždět záchranáři pro pacienty v uzavřeném úseku. V případě požáru je využijí hasiči.

Fujan problémy nečeká

Silničáři budou opravovat rovněž celé chodníky v ulici. Lidé se do svých domovů dostanou pouze přes železné podlážky. Na oblíbenou cyklotrasu se až do konce září nedostanou vyznavači jízdy na kole. Tuto trasu navíc využívají maminky s kočárky, které tudy chodí na procházky k lesu.

Největší kolony dopravci čekají v odpolední špičce na křižovatce Na Kovárně – Milady Horákové. Směrem od obchodního domu Penny se pravděpodobně vytvoří zácpy až k železničnímu přejezdu v ulici V Kožovech.

„Takový problém v dopravě, jaký nastal při rekonstrukci rozdělovského mostu, už nenastane. Toho se řidiči obávat nemusejí,“ říká Fujan.

Uzavřou také Švermov

Ulice Železničářů dostane nové podloží a kvalitní asfalt. Podobná úprava ceká také ulici J. Hory. „V minulosti tam položili asfalt jen na písečné podloží, takže silnice popraskala. Zato bude kvalitní,“ míní Tomáš Fujan. Třetí velká uzavírka postihne Švermov. Hlavní tah začnou silničáři opravovat zároveň s výstavbou nové kanalizace.

Téma naleznete v aktuálním vydání kladenské Sedmičky