Ski areál v srdci Krkonoš

Lyžařské centrum společnosti Bret v Prkenném dole v Krkonoších je vhodné pro rodiny s malými dětmi. Na své si tam ale přijdou i pokročilejší lyžaři.

Zimní sezona je v plném proudu a většina lyžařských středisek v Krkonoších hlásí ideální podmínky pro lyžaře. Areál společnosti Bret v Prkenném dole na Trutnovsku není výjimkou. V porovnání s velkými středisky ale nabízí lyžování za slušné ceny v rodinném prostředí. Cesta z Hradce Králové tam trvá autem kolem jedné hodiny a lyžaři mají parkování přímo u sjezdovek zdarma. „Předností našeho lyžařského areálu je rodinné prostředí nevelkého areálu, který je mezi lesy v klidnější oblasti. Lidé, kteří nevyhledávají místa s davy turistů, si u nás přijdou na své. Klademe důraz na dětský zimní park a lyžařskou školu s půjčovnou lyžařského vybavení. Děti určitě ocení Snow tubing, tedy jízdu na gumových pneumatikách,“ říká Lukáš Doležal ze Sportovního a rekreačního areálu Bret.

Večerní lyžování

V lyžařském středisku je hostům k dispozici 1,5 kilometru sjezdových tratí, dvousedačková lanovka, poma, lanový vlek a pohyblivý pás pro malé děti.

„Hlavní lanová dráha má 450 metrů, kolem ní jsou dvě sjezdové tratě. Méně zdatní lyžaři ocení tři sta metrů dlouhou pomu, stometrový vlek a pro nejmenší je určený třicetimetrový pojízdný pás. Obtížnost hlavní sjezdovky se dá barevně označit od červené po modrou, tedy ideální pro mírně pokročilé až pokročilé lyžaře,“ říká Doležal.

Provoz ski areálu začíná každý den v devět hodin a končí ve čtyři odpoledne. Po úpravě sjezdovek od šesti večer startuje večerní lyžování. Více informací lze najít na webových stránkách www.bretcz.cz.

„Ráda sem jezdím s rodinou, hlavně kvůli dětem. Jsou tu dobré ceny, mírné sjezdovky, parkování zdarma a příjemná je i nekuřácká restaurace. V okolí jsou i pěkné trasy na běžkování,“ říká Monika Bukovská z Hradce Králové.

Sportovní a rekreační areál Bret v Prkenném dole nabízí kompletní služby, počínaje lyžováním, přes stravování, welness, až po možnost ubytování v dřevěných srubech.

SKIAREÁL BRET V PRKENÉM DOLE

Lanovka, vleky

• Lanová dráha: 500 m
• Poma: 350 m
• Lanový vlek: 100 m
• Pohyblivý pás: 30 m

Rodinné jízdné (podle termínu v sezoně pro 2 dospělé a 1–2 děti)

• 1 den: 670–950 Kč
• 6 dní: 3120–4400 Kč
• 7 dní: 3520–4970
• Bodové jízdné: 120–520 Kč