Skoti ovládnou Sychrov

Na zámku Sychrov zahrají dudáci. Chybět nebude tradiční těžkoatletická soutěž.

Desátý ročník Skotských her vypukne tento víkend 20. - 21. srpna na zámecké zahradě na Sychrově. Pro návštěvníky bude po celý den připraven bohatý kulturní program včetně sportovních soutěží, koncertů tradiční i moderní skotské hudby, tanečních vystoupení a výstavy veteránů.
„Skotské hry na Sychrově jsou ideálním tipem na víkendový rodinný výlet. Pro děti je připravena akce, zábava i poznání, ženy si přijdou na své při pohledu na silné závodníky a pánové ocení ochutnávku pravé skotské whisky,“ přiblížil akci jeden z hlavním pořadatelů této akce Václav Rout.

A co návštěvníky během dvou dní čeká?

- klasické skotské těžkoatletické soutěže, jichž se můžete i zúčastnit a poměřit si síly s profesionálními závodníky ze Skotska - a případně vyhrát některou z hodnotných cen, - dětské soutěže v průběhu celého dne, - ukázka a výuka skotských tanců, kterou povede taneční skupina Caledonian Club, - tradiční i netradiční skotská a irská hudba v podání interpretů z České republiky i zahraničí, - mezinárodní soutěž skotských dudáků - Silver Reed - divadelní představení pro děti, - historické tábory s pravidelnými ukázkami a přednáškami, - výstava britských historických vozidel, - šermířské souboje, - ukázky letu cvičených dravých ptáků, - prodejní stánky, kde můžete zakoupit tradiční i moderní skotské stříbrné šperky, objednat si skotský kilt (sukni), hudbu, či si pouze koupit něco drobného na památku.

Během večerního programu se pak budete moci zaposlouchat do podmanivých tónů tradiční skotské hudby v podání předních světových i českých interpretů skotské hudby.

http://www.skotskehry.cz.