Snowboardisté předvedou triky v nákupním centru

Do liberecké Plazy míří extrémní snowboardový závod

Liberec se stane v sobotu dějištěm ojedinělého extrémního závodu snowboardových jezdců. Ripcurl Indoor Jib Mall. Soutěžit nebudou ani na přírodních překážkách, ani venku. Historicky poprvé převedou své jibbingové triky v indoorovém prostředí. Utkají se v nákupní galerii Plaza, a to v době plného předvánočního provozu.

„Překážky budou přímo u eskalátorů, sníh tam dovezeme z Tipsport arény. Bude speciálně upravený, aby příliš rychle neroztál,“ řekl za organizátory Vojtěch Pluhař. Cílem závodu je předvést lidem jibbing – jízdu na snowboardu přes extrémní umělé překážky, aniž by kvůli tomu museli přijít do hor.

Závodu se zúčastní asi dvacet předních českých riderů, například Darek Bergmann, Roman Dlauhý, Roman Kuřil, David Čonka nebo Tomáš Tuzar. Přihlásili se i Poláci a Maďaři. „Poperou o tučné ceny, mezi vítěze rozdělíme 50 tisíc korun,“ upřesnil Pluhař. Součástí soutěže bude i Happy hour, tedy hodinka nejlepších triků, ale i muzika a další zábava, kterou budou provázet DJ Rawal a Nironic.

Osmnáctiletý Pluhař organizuje extrémní závody v historických centrech měst a obchodních centrech již třetím rokem. V Jablonci uspořádal dvakrát bikerskou soutěž ve sjezdu. Jeho druhým projektem je Downmall, sjezdařský závod v libereckém nákupním centru Delta, při kterém také jezdci skáčí přes eskalátory. „I sjezd i jibbilng jsou atraktivní podívná, lidé to ale nevědí. Proto dělám závody tam, kam jich bývá hodně,“ vysvětlil.

Program: 12.12.2009

15.00 – zahájení akce, tréninkové a kvalifikační jízdy

15.30 – hudba DJ

15.00 – exhibice na downhill, trial kolech

16.00 – taneční vystoupení

19.00 – vystoupení hudební skupiny TAKT

20.00 – finále akce

21.00 – konec akce, vyhlášení výsledků, začátek afterparty

DJ Rawal a Nironic

www:http://www.facebook.com/pages/Rip-Curl-Indoor-Jib-Mall/178516119717?ref=tshttp://www.freeride.cz/snowboard/http://www.liberecplaza.cz/