Snowman: velké SUV od Škody se začíná rýsovat

Možná podoba SUV Škoda Snowman

Možná podoba SUV Škoda Snowman Zdroj: Theophiluschin.com

Sedmimístný model dostane prodlouženou platformu MQB a vzhled konceptu CrossBlue. V souvislosti s jeho výrobou se v minulosti spekulovalo o Bratislavě, ale tam se nakonec nejspíš vyrábět nebude.

Není tajemstvím, že mladoboleslavská Škoda připravuje druhé, větší SUV, které se do její nabídky zařadí nad model Yeti. Neoficiálně se mu říká Snowman a má jít o prostorné auto s příplatkovou třetí řadou sedadel. „Pokud budeme dělat modely SUV, měly by to být typické škodovky se spoustou prostoru. Uspořádání 5+2 dává v tomto ohledu dokonalý smysl,“ cituje britský AutoExpress Dr. Franka Welsche, šéfa vývoje české značky koncernu Volkswagen.

V minulosti média opakovaně spekulovala o tom, že velké SUV Škoda bude sdílet platformu s Volkswagenem Touareg a bude se vyrábět spolu s ním v Bratislavě. Nejaktuálnější informace ale hovoří o nasazení platformy MQB v nejdelší možné variantě rozvoru. Design auta má údajně vycházet z konceptu Volkswagen CrossBlue, představeného letos v lednu na autosalonu v Detroitu. Na základě této informace sestavil možnou podobu Škody Snowman ilustrátor Theophilus Chin, jehož kresbu vám se svolením autora přinášíme.

Možná podoba SUV Škoda SnowmanMožná podoba SUV Škoda Snowman | Theophiluschin.comMožná podoba SUV Škoda Snowman

Jednoduché, svalnaté tvary konceptu CrossBlue dobře zapadají do současného designového jazyka značky Škoda. Nakolik se Theova vize blíží realitě, zjistíme nejspíše až za dva roky. Snowman se má začít prodávat nejdříve v roce 2016, ale už na podzim roku 2015 by se mohl představit ve formě koncepční studie na autosalonu ve Frankfurtu.

AutoRevue.cz