Společnost FINEP doprodala poslední byt ve třetí etapě projektu Nová Harfa ve Vysočanech

Tři týdny po zahájení prodeje v pořadí již páté etapy projektu Harfa Park ve Vysočanech FINEP úspěšně prodal poslední byt z třetí etapy, a tak ji formálně doprodal. Společnost už prodala 1576 bytů vysočanského komplexu, který na místě původní spalovny vzniká postupně od roku 2004. Lokalita Nová Harfa má celkový rozsah 5,5 hektaru a je navržena ve stylu bulváru pařížských ulic. Zatím poslední, pátá etapa bude dokončena v létě 2013.

FINEP započal svůj ambiciózní projekt ve Vysočanech během výstavby dnešní O2 Arény, díky níž se tato lokalita vrátila k životu. Jako první developer zde započal výstavbu moderních bytů v kombinaci s komerčními a parkovacími plochami. Vedle ulic Poděbradská a Podkovářská vyrostl zajímavý bariérový dům ve tvaru L, který je ze silnice oddělen alejí. Areál bude finálně tvořit celkem devět vyšších domů se sedmi až 13 podlažími a devět dvoupodlažních domů s mezonetovými byty.

„O vysočanskou lokalitu je od začátku velký zájem. Jednalo se o první projekt, který kombinoval byty s komerčními prostory, jak to známe z pařížských bulvárů. Během prvních dvou let FINEP prodal téměř tisíc bytů. Zájem byl dán nejen inovativností projektu, ale také kvalitní lokalitou, která je v dobré dostupnosti do centra Prahy a má výbornou občanskou vybavenost. V Nové Harfě se navíc nikdo nenudí, okolí říčky Rokytky a venkovní sportovní hřiště přináší bohaté příležitosti pro milovníky outdoorových sportů nebo jen vycházek,“ říká Michal Kocián, předseda představenstva FINEP HOLDING, SE.

První etapa projektu byla představena už koncem roku 2004 a její výstavba byla dokončena na jaře roku 2007 s počtem 672 bytových jednotek. Druhou fázi FINEP spustil během podzimu 2007, kdy nabídl 375 nových bytů. Na konci roku 2008 se zkolaudovala třetí část, která byla letos úspěšně doprodána, s celkovým počtem 398 bytů. Čtvrtá sekvence výstavby, v níž FINEP nabízí 101 bytových jednotek, započala v létě minulého roku.