Svobodnou Evropu koupili Američané

Naštěstí ne tak úplně: Americká společnost L88 Investments Prague 1 s.r.o. koupila budovu Rádia Svobodná Evropa / Rádio Svoboda od skupiny Orco Property Group. Správou této nemovitosti na pražském Hagiboru byla pověřena společnost Cushman & Wakefield (C&W), která poskytovala poradenství firmě L88 také během nákupu objektu. Uvedla to společnost C&W. Cena koupě měla podle některých informací činit zhruba 94 milionů dolarů (asi 1,9 miliardy Kč).

„Velmi nás těší, že jsme mohli se společností L88 spolupracovat při koupi budovy a že nás poctila svou důvěrou i ohledně její správy. Souvisí to s její vizí ústředí Rádia Svobodná Evropa / Rádia Svoboda. Zcela chápeme význam těchto rozhlasových stanic v dnešním světě a jejich sídlo považujeme za významný přírůstek do portfolia naší správy,“ uvedl partner C&W a vedoucí týmu správy nemovitostí Ondřej Fukal.

L88 se tak podle C&W stává lídrem ve vlastnictví nemovitostí strategického významu. „Firma L88 nám poskytla příležitost tuto špičkovou budovu spravovat. Vzhledem k povaze činnosti nájemce nemovitosti je velmi zajímavá i z technického a logistického hlediska. Na úzkou spolupráci s L88 i nájemcem se rozhodně těšíme,“ poznamenal manažer z týmu správy nemovitostí C&W Petr Landsinger.

Cushman & Wakefield v současné době spravuje v České republice a na Slovensku portfolio o rozloze přes 550 000 čtverečních metrů. Ve firmě pracuje v 16 zemích regionu EMEA na 600 odborníků na správu nemovitostí, kteří spravují 4000 budov a pozemků o celkové pronajímatelné rozloze zhruba 16 milionů čtverečních metrů. V roce 2012 byl tým pověřen správou dalších 1,5 milionu čtverečních metrů.