Tváří Miss jižních Čech je Gabriela Dvořáková

*

 Budějovicích se právě rozjíždí soutěž, která hledá nejkrásnější dívku kraje. Ve hře jsou šperky, zájezdy nebo elektronika.
„Dívky se teď u nás začaly registrovat. Přes internet nám posílají své profily. To potrvá ještě zhruba měsíc,“ říká mluvčí soutěže Olga Píšová.
Společnost KP-models, která akci pořádá, už má jasný harmonogram do konce května. Po registraci zažijí Budějovice velké castingy, kde porota vybere čtyřiadvacet dívek. Finálová dvanáctka se pak představí 28. května na galavečeru v Domu kultury Metropol.
Do soutěže se mohou hlásit dívky ve věku od sedmnácti do sedmadvaceti let. Musí být svobodné, bezdětné, podmínkou je také české občanství.
„Pravidla jsou standardní. Finalistky nám například musí potvrdit, že nikdy nefotily erotické snímky,“ přibližuje jednatel KP-models Martin Placek. Pokud se ukáže, že dívky lhaly, mohou je pořadatelé kdykoliv vyřadit.
Hlasovat budou moci lidé pomocí SMS. Místo získá soutěž také na webu Sedmičky, čtenáři tam zvolí Miss Sedmička. Týdeník bude jako hlavní mediální partner u všech důležitých momentů – přinese reportáž z castingů, s dívkami se vydá na soustředění a nebude chybět při finálovém večeru.
Tváří soutěže je Gabriela Dvořáková, která se v roce 2008 stala vicemiss Dívka Šumavy. V březnu se její snímky objeví na stránkách časopisu Playboy.