V areálu BB Centra v Praze 4 byla dokončena hrubá stavba

Na konci července 2012 byla v areálu BB Centra v Praze 4 - Michli dokončena hrubá stavba další budovy. Jedná se o objekt nesoucí označení G, díky němuž se BB Centrum rozroste o dalších 5 500 čtverečních metrů pronajímatelných kancelářských ploch a 1 000 čtverečních metrů ploch obchodních. Developerem projektu je česká developerská společnost PASSERINVEST GROUP.

Nová administrativní budova vyrůstá od října roku 2011 v severovýchodní části BB Centra a je ohraničena ulicemi Baarova a Michelská. Kromě moderních kancelářských a obchodních ploch nabízí i 148 parkovacích míst ve třech podzemních podlažích a nepřetržitou 24hodinovou recepci. Dokončení budovy G je plánováno na počátek roku 2013. Nový administrativní objekt o pěti nadzemních podlažích, je v souladu s dlouhodobou strategií společnosti PASSERINVEST GROUP navržen i realizován s maximálním ohledem na životní prostředí i lidi, kteří v něm pracují. Budova bude nositelem Energetického štítku B a certifikována dle BREEAM (BRE Environmental Assessment Method), přední světové metody sloužící k hodnocení staveb z pohledu jejich udržitelnosti.

Stejně jako ostatní objekty, které již v BB Centru stojí, i budova G nabídne svým uživatelům dostatek zeleně, a to formou příjemných zelených střešních teras a rozlehlé zahrady ve vnitrobloku. Prostor pro relaxaci dává i velkoryse koncipovaný Baarův park oživený vodní fontánou, který byl v BB Centru dokončen v roce 2010.

Autory architektonického návrhu budovy G jsou architekti Martin Krupauer a Jiří Střítecký z ateliéru A8000. Generálním dodavatelem stavby je společnost Berger Bohemia.

Celá lokalita, v níž BB Centrum stojí, disponuje skvělou dopravní dostupností i výbornou občanskou vybaveností. Najdete zde jak školy, školky či společenské centrum, tak restaurace, kavárny, moderní sportovní zařízení (fitness a wellness klub Brumlovka), lékárnu i ordinace lékařů. Přímo před budovou G se nachází zastávka autobusu MHD, který zajišťuje rychlé spojení se stanicí metra Budějovická či Kačerov.