V Brně shořely čtyři kamiony. V jednom byl oběšenec

Hasiči vyjížděli v noci na sobotu do brněnského Komárova, kde hořely zaparkované náklaďáky. Hrůzný nález našla policie až posléze.

Plameny šlahající až do výše deseti metrů, ohlušující výbuchy probouzející stovky lidí v okolí. Mnozí lidé, kteří bydlí v brněnském Komárově, se v noci na sobotu prakticky nevyspali. Policie tam totiž vyšetřuje žhářský útok. A dost možná i vraždu.

Krátce po jedenácté večer vyjížděli hasiči do brněnské Hodonínské ulice, kde hořely zaparkované kamiony. „Na místo vyjelo hned několik jednotek hasičů. Nákladní auta brzy uhasili a konstatovali, že při požáru nebyl nikdo zraněn,“ uvedl operační důstojník jihomoravských hasičů.

Jakmile byly plameny uhašené, přijeli na místo policisté. Ti se podívali na korby kamionů. V jednom z odstavených náklaďáků našli tělo oběšeného muže. Parkoviště proto obehnali policejní páskou a začali případ vyšetřovat. Na místě činu byli kriminalisté a technicky ještě v sobotu dopoledne.

Podle zpravodajského serveru ČT24 objevili policisté mrtvolu v jednom z nákladních vozů s brněnskou poznávací značkou. Řidič podle svědků na místě zaparkoval v pátečních ranních hodinách a místo opustil.

Policie zatím průběh dosavadního vyšetřování nekomentuje. Nechce ani potvrdit, zda se jednalo o sebevraždu. „Do výsledků pitvy se k tomu nebudeme vyjadřovat. Oba případy, tedy požár i nález těla, zatím šetříme odděleně, i když zatím nelze vyloučit ani možnou souvislost,“ řekla jihomoravská policejní mluvčí Soňa Svobodová.

Podle předběžných závěrů policejních expertíz se na požáru mohly podílet urychlovače hoření. „Povolali jsme proto kynologa a pes označil tři místa, možného výskytu hořlavé kapaliny, ze kterých jsme odebrali vzorky pro chemickou expertízu,“ uzavřela Svobodová.