V Brně vyrostou nové obchodně-průmyslové plochy

V Brně se po 2 letech klidu opět začne stavět projekt, který nabídne prostory pro průmyslové využití. Developer Raifeissen Leasing Real Estate , prostřednictvím své dceřinné společnosti RLRE Carina Property s.r.o., získal stavební povolení pro stavbu projektu H-park o podlažní ploše cca 8 tisíc metrů čtverečních. Tento projekt nabídne mix obchodních, kancelářských a skladových ploch k pronájmu. Lokalita se nachází na okraji centra města, v sousedství komerční zóny v Heršpické ulici.

Pronájmem bylo pověřeno oddělení průmyslových nemovitostí z poradenské společnosti Cushman & Wakefield. „Brněnský trh má v rámci České republiky unikátní pozici. Poptávka po průmyslových nemovitostech zde dlouhodobě převyšuje nabídku. Důvodem je nedostatek vhodných pozemků pro komerční výstavbu. Příchod nového developera je proto vítaným oživením,“ říká Jaroslav Kaizr, vedoucí pronájmu průmyslových ploch v Cushman & Wakefield. „Společnost Raifeissen Leasing Real Estate může nabídnout zajímavou alternativu pro nájemce, kteří nechtějí odejít do průmyslových parků na okraji Brna a upřednostňjí spíše prostory v dosahu městského centra a s dobrou viditelností,“ dodává Kaizr.

„Lokalitu projektu H-PARK jsme stabilizovali a nyní je připravena realizace první fáze. Během dvou let jsme získali územní rozhodnutí pro celý projekt a stavební povolení pro obchodně-skladovací jednotky,“ říká Hynek Stupák, development manager společnosti Raifeissen Leasing Real Estate. Do budoucna developer plánuje rozšíření projektu o druhou fázi, stavbu kancelářských prostor.