V Galerii Čerťák vystavují také začínající umělci

Včera zahájila svou výstavu nazvanou Změny Marcela Zuchová v Galerii Čerťák na Tmani.

Galerie Čerťák dává kromě známých a zavedených autorů prostor také začínajícím umělcům. Tento trend podporuje ředitel Galerie a zároveň generální ředitel Vápenky Čertovy schody Jan Šroubek. Autor pouze přinese fotografie. Ostatní, tedy pasparty, rámy, pozvánky, organizace vernisáže a zajištění hudebního doprovodu při vernisáži, je záležitostí Galerie.
Jednou z výtvarnic, která se v Čerťáku dočkala své první velké výstavy, je Marcela Zuchová. Představí se expozicí, kterou nazvala Změny.
„Rodiče mají v Třebechovicích hotel, ve kterém byli ubytováni jedni příjemní lidé z Berouna. Ti mi Galerii Čerťák doporučili. Poslala jsem panu Šroubkovi ukázky svých fotografik a jemu se zalíbily. Přála jsem si podívat se do tohoto kraje, na Karlštejn, který znám jen z filmů a dokumentů. A tohle přání se mi teď konečně splní,“ říká Marcela Zuchová.
Vystudovala Střední školu aplikované kybernetiky, obor virtuální grafika. Tam se začala více věnovat fotografování a ke konci i fotografice.
„Na výstavě uvidí návštěvníci moje fotografiky. Vznikaly od jara roku 2007 do léta 2009,“ říká umělkyně.
Autorka výstavu zahájila na vernisáži v sobotu 15. srpna v deset hodin dopoledne. Jako hudební doprovod pozval Jan Šroubek Bedřicha Šmardu a Viktora Machače, kteří podle vyjádření ředitele Galerie příchozím zahráli na klávesy a saxofon příjemný jazz.
Fotografiky Marcely Zuchové budou v Galerii vystavené až do 15. října. Galerie Čerťák otevírá každý den v pět hodin ráno a výstava je k vidění do sedmi hodin večer.