V Hranicích odtahují auta

I letos při tradičním úklidu ulic nechala spousta řidičů své auta na místech, kde byl vyhlášen zákaz zastavení. Policie jim je odtáhla

Zaparkovaná auta „odjíždějí“ od pátečního rána 5. června na odtahových vozech ze dvou lokalit na třídě 1. máje v Hranicích. Řidiči, kteří nerespektovali zákaz zastavení na plochách, které pracovníci firmy Ekoltes dnes čistí, budou po návratu z práce překvapeni. Své vozy najdou v areálu Ekoltesu a za své opomenutí zaplatí zhruba dva tisíce korun, podle toho, jak dlouho služby parkoviště Ekoltesu využijí. Na parkovišti na třídě 1. máje nerespektovalo zákaz zastavení kvůli čištění šest řidičů. Jeden z nich, mladá žena, se odtahu vyhnula, přišla ke svému vozu právě ve chvíli, kdy se pracovníci odtahové služby chystali auto nakládat. Na místě asistovali strážníci i policisté.
K odtahům aut přistoupili letos v Hranicích poprvé. „Tak to má být. Lidi jsou neurvalí, už od pondělí byla na parkovišti cedule, že se tady dnes nesmí parkovat. Řidiči, kteří umí číst, si to mohli přečíst. Taky tady parkuji, ale odjel jsem s autem jinam,“ schvaluje odtahy Bedřich Novák, který u parkoviště na třídě 1. máje bydlí.