V Praze bylo o prázdninách prodáno přes 500 nových bytů

Developeři v Praze prodali od 1. července do 31. srpna v projektech s 50 a více byty celkem 528 nových bytů. To je na pražský trh nezvykle vysoké číslo. Vyplývá to z nejnovější analýzy české developerské společnosti Ekospol, která pražský trh s byty systematicky monitoruje již šestým rokem.

„Zpravidla platí, že v letních měsících a v prosinci je poptávka jednoznačně nejslabší, většinou se prodá mezi 100 až 200 byty měsíčně,“ vysvětluje generální ředitel a předseda představenstva společnosti EKOSPOL.Evžen Korec. „Skutečný nápor poptávky většinou přichází až v září, kdy naopak prodeje bytů každoročně kulminují. Po takto plodném létě lze tedy očekávat, že celé třetí čtvrtletí letošního roku bude prodejně velmi slušné,“ míní.

„Sami jsme se o tom přesvědčili na našich projektech Nový Park Písnice a Nové Měcholupy II, kde jsme spustili letní akci nazvanou PrázdniNOVÉ CENY. Oba projekty se nám téměř podařilo doprodat ještě před dokončením stavby v listopadu letošního, resp. v březnu příštího roku. V Písnici již zbývá posledních 17 bytů z celkových 108, v Měcholupech 28 ze 136. Zbylé byty v obou projektech jsou již vyprodány,“ pochvaluje si Korec.