V Přerově vznikne v bývalých kasárnách zhruba 140 nových bytů

Zhruba 140 nových bytů, ale i rodinné domy či podnikatelský inkubátor vyroste v Přerově v prostoru bývalých Želatovských kasáren. Začít stavět by se mělo podle zástupců brněnské developerské firmy v příštím roce, nyní se pracuje na projektových přípravách. Opuštěný areál koupila společnost od armády loni v prosinci za více než 27 milionů korun. Se svou vizí o podobě areálu v pondělí developer seznámil přerovské zastupitele.

„Budeme se snažit většinu stávajících objektů zrekonstruovat a menší část dostavět,“ informoval zastupitele předseda představenstva firmy architekt Josef Holý.

V prostoru Želatovských kasáren vzniknou především nové byty, firma plánuje ve spodní části areálu i stavbu rodinných domů a výstavbu podnikatelského inkubátoru. „Prozatím máme připravenu první etapu ve stávajících domech. Plánujeme zde 98 bytů a další čtyři desítky bytů v nástavbách. Co se týká rodinných domů, chceme jich tady postavit kolem 20 až 30. O tuto lokalitu jsme zájem zaznamenali,“ řekl dnes ČTK Holý. Další prostory pro bydlení plánuje firma také v nových objektech, které hodlá postavit později.

Jako novinku představili zástupci firmy vybudování podnikatelského inkubátoru. Určen bude především pro začínající firmy. „Jde o určitou podporu, nabídneme jim prostor a vybavení za zlevněné nájemné po určitou dobu,“ doplnil Holý. Želatovská kasárna opustili vojáci na konci roku 2007. Podle mluvčího radnice Bohuslava Přidala je areál v dobrém stavu. Nachází se tam například tělocvičny či rehabilitační zázemí. V kasárnách bylo původně školicí středisko leteckého výcviku. Vojáci se odtud odstěhovali do Vyškova. Podobně jako Přerov usilovala o získání opuštěných kasáren radnice v nedalekých Hranicích. Rozsáhlý areál kasáren Jaslo nakonec armáda rovněž prodala soukromé firmě, podle tisku je získala soukromá firma BB Real s.r.o z Velké Bíteše. Cena objektu se vyšplhala na 30 milionů korun. Kasárna armáda prodávala od roku 2008.