V restauraci U Sládečků vládne perfektní souhra

Zaoblený rohový dům na Floře po letech rozzářil původní název restaurace.

Prvorepublikovou restauraci U Sládečků před několika lety noví majitelé přejmenovali na Crazy Daisy. Nyní je zpět s původním názvem.

Do znovuzrozeného podniku vyslali testovací tým v čele s odborníkem na gastronomii Jakubem Řičicou čtenáři týdeníku Sedmička.

Současní majitelé vsadili při rekonstrukci interiéru na dřevo a zelenou barvu. Výsledkem je moderní vzdušný prostor s dostatkem světla.

První kroky každého návštěvníka vedou přes prosklenou podlahu, pod kterou je vidět sklípek s pivním tankem.

„Výborný nápad, jak upozornit na tankové pivo,“ komentoval to Řičica.

Bezchybná obsluha

Na první pohled příjemné místo doplňuje ochotný personál. Po celou dobu testu se nestalo, že by pochybil.

„Jak u původních Sládečků, tak potom v Crazy Daisy si na jídle dávali velmi záležet. Je tedy otázkou, jakého kuchaře tu mají nyní,“ řekl Řičica po příchodu.

Podle něj je aktuální nabídka pokrmů vyvážená. Tak akorát, aby si každý vybral podle své chuti a přitom se v jídelním lístku neztratil.

Ze skromného, přesto plně dostačujícího menu, si testovací tým nejprve objednal uzený hovězí jazyk na tataráčku z červené řepy a křenu (85 Kč).

„Není nic lepšího, než když jídlo chutná stejně dobře, jako vypadá. K jazyku vždy patří křen, nicméně červená řepa se k tomu výborně hodila,“ chválil předkrm Řičica.

Ani u hlavního chodu, bifteku se smetanovým špenátem a opečenými brambory (260 Kč), nebyl kritický.

„Vyzkoušel jsem personál, neporučil jsem si propečení. V takovém případě má kuchař maso propéct středně, a to se stalo,“ řekl Řičica.

Nakonec si testovací tým objednal citronový mousse, neboli jemnou smetanovou pěnu (75 Kč). „Opět chutné, opět výborně podané,“ konstatoval Řičica.