Vary probraly stříbrné vzkazy

Kluci, děkujeme za šťastnou šatnu. Vzkaz Ivany Večeřové napsaný nad věšáky defi nitivně probral hokejisty Karlových Varů ze zlého snu.

Ze série porážek vytáhlo Energii až nucené vyhnanství z karlovarské arény. Zatímco české basketbalistky kráčely mistrovstvím světa za stříbrným snem, rabovala Energie jeden extraligový stadion za druhým.
Nejvíc odneslo karlovarské plenění už v úvodu sedmi góly Brno. Symbolicky. Vždyš právě odsud se Češky stěhovaly do Karlových Varů. Postupně pak padly také další zastávky: Kladno, Slavia a naposledy Třinec. Na nájezdy. Jako by Karlovým Varům docházel dech. Nebo se hrozily návratu do prokleté arény?
Splín nad hokejovými hlavami muselo zaplašit až překvapení v šatně. „Pech v šatně neznamená smůlu,“ četl si po návratu Lukáš Pech svůj vzkaz od Evy Vítečkové. „Konečně se nám daří bodovat a máme už nějakou šňůru,“ oddychl si pak Pech po domácí výhře nad Mladou Boleslaví. Už ne tak přesvědčivé. A také o to důležitější. „Na domácím hřišti se hrozně nadřeme, venku se nám prostě hraje lépe,“ ví Pech.
V souboji gólmanů s reprezentačními zkušenostmi držel proti Středočechům svůj tým Lukáš Mensator. Také on našel nad svým místem v šatně vzkaz: „Děkuju za nejlepší místo,“ vzkázala na dálku Petra Kulichová. Také ona stejně jako Večeřová připojila k písmenům svou fotografi i.
Michaela Ferančíková svůj vzkaz Karolu Slobodovi dokonce zrýmovala. „Karol, díky za super místo, máme druhé místo,“ mohl si přečíst nováček v karlovarské obraně.
„Gól dej!“ Vzkaz pro mladičkého útočníka Rastislava Deje byl podepsaný jen smajlíkem. Dalšího slovenského krajánka čekalo v šatně o to větší překvapení, když pod vzkazem: „Luxusní fl ek, díky moc!“ našel jméno nejužitečnější hráčky šampionátu Hany Horákové.
Stejně jako ona táhl František Skladaný před rokem Energii mocně za titulem, letos na něj málem nezbylo místo v šatně. První dodatek si teď může rovnou zarámovat: „Aš se daří.“ Ten druhý potěší i ostatní: „Jste nej.“

V BASKETBALOVÉM VYHNANSTVÍ

5. kolo: Kometa Brno - Karlovy Vary 0:7
6. kolo: Kladno - Karlovy Vary 1:2
7. kolo: Slavia - Karlovy Vary 1:2
9. kolo: Třinec - Karlovy Vary 3:4 sn
8. kolo: Karlovy Vary - Mladá Boleslav 2:1 sn