Vary viděly proslulou taneční show

Strhující taneční výkony, perfektní choreografie, to je taneční show Lord of the Dance. V pátek zavítala i do Karlových Varů.

Lord of the Dance je irské folkové hudební a taneční představení, které vytvořil americký tanečník irského původu Michael Flatley. Premiéru měla tato show 2. července 1996 v the Point Theatre v Dublinu a od té doby se představení stalo světoznámým fenoménem.
V České republice měli lidé možnost show zhlédnout již několikrát, poprvé v roce 2003, kdy Lord of the Dance dvakrát vyprodalo pražskou T-Mobile Arenu. V Karlových Varech se strhující podívané dočkali zájemci poprvé.
„Určitě se chci jít podívat. Lístky zatím nemám, ale doufám, že ještě budou. Představení jsem živě ještě nikdy neviděla, ale viděla jsem mnoho ukázek na internetu. Mně se tanec moc líbí a tohle je opravdu špičková záležitost,“ těšila se pár hodin před začátkem Dáša Pletková.
Představení Lord of the Dance, které proslavilo irský tanec po celém světě, je příběh Dobra a Zla zasazený do kouzelné pohádkové scény a blíže neurčené mystické doby. Nabízí precizní taneční výkony desítek tanečníků v sólových výstupech i nezaměnitelných tanečních formacích. Tvůrce, režisér a choreograf představení Michael Flatley tancuje od mala, v sedmnácti letech se stal americkým šampionem v irských tancích, později si otevřel školu irského tance. Vedle svého nejslavnějšího show je tvůrcem i dalších dvou tanečních představení.