Veletrh Real Vienna 2011 navštíví řada světových investorů

Přesně týden před začátkem veletrhu Real Vienna 2011 dokončuje pořadatel Reed Exhibitions Messe Wien poslední velké přípravy. Šestý ročník mezinárodního realitního a investičního veletrhu zaměřeného především na střední, jihovýchodní a východní Evropu (regiony CEE/SEE) proběhne v úterý 24. a ve středu 25. května 2011 na výstavišti Messe Wien.

„Veletrh Real Vienna 2011 je dvoudenní odbornou platformou, která již tradičně zahrnuje nabitý odborný program a kombinaci obchodu, know-how a networkingu,“ uvedl Matthias Limbeck, manažer Reed Exhibitions Messe Wien. Komerční a investiční banka Raiffeisen Bank International se na veletrhu Real Vienna 2011 poprvé představí pod novým názvem. Letošního veletrhu se opět zúčastní také oblíbený vystavovatel Rustler Gruppe GmbH a svoji účast potvrdily také společnosti MRG Metzger a Otto Immobilien + Knight Frank. Reprezentativní stánek bude mít na veletrhu jako obvykle také město Vídeň, oblast hoteliérství – cestovního ruchu a volného času bude zastoupena mimo jiné společností KamperderBau. Poprvé se na letošním veletrhu představí ázerbájdžánské hlavní město Baku, které je zároveň i jedním z hlavních sponzorů.

Spolu s přípravami veletrhu se již naplno rozběhnul i investorský program. „V rámci tohoto programu byli na veletrh Real Vienna 2011 pozváni nejvýznamnější investoři s atraktivními balíčky,“ uvedl Christian Friedl, vedoucí oddělení veletrhů v Reed Exhibitions Messe Wien. Svou účast na veletrhu doposud oznámily čtyři investiční skupiny: Alinso Group z Belgie, The Four Capital Group KFT z Maďarska, SEE Property Fund z Albánie a Credit Agricole CIB z České republiky. Veletrh Real Vienna 2011 nabízí i hodnotný odborný doprovodný program. Program Property Talks se věnuje nejaktuálnějším tématům v oblasti nemovitostí, návštěvníci se mohou těšit i na moderovanou diskusi k investicím do infrastruktury v Podunají, která proběhne pod záštitou komisaře EU pro regionální politiku Johannese Hahna.

Úzká spolupráce organizačního týmu Real Vienna s kolegy ze společnosti Reed MIDEM začala přinášet ovoce - partnerská obchodní síť Real Vienna v regionech CEE/SEE posílila. „Delegace z Maďarska, Slovinska, Chorvatska, Srbska, Polska, České republiky a Rumunska již oznámily svoji účast, některé další země se nacházejí ve fázi závěrečného dojednávání,“ dodal ředitel veletrhu Real Vienna Thomas Jungreithmair. Česká republika bude na veletrhu zastoupena osmi vystavovateli.