Viktoria začala na výbornou

Plzeň začala sezonu vítězstvím na Slovácku.

Dokonalý obrat se povedl fotbalistům plzeňské Viktorie v úvodu Gambrinus ligy na horké půdě nováčka ze Slovácka. Plzeňané otočili nepříznivý stav z úvodu zápasu, kdy už od čtvrté minuty prohrávali po přesném zásahu exžižkovského Švancary 0:1. Třemi góly Viktoria ještě v první půli zmrazila nadšení soupeře a nakonec si odváží po vítězství 3:2 velmi cenné tři body.

Začátek zápasu byl ale pro plzeňské fotbalisty jako z hororu, protože se domácí hned po první vážnější akci dostali do vedení. V jedenácté minutě se Střihavka hned při prvním startu v dresu Viktorie prezentoval jako kanonýr, jeho gól byl důležitý a také krásný. Střelec si potáhl míč na hranici šestnáctky a poté trefil šibenici Filipkovy brány.

A Plzeňané nepřestávali být aktivnější. Ve dvacáté minutě těsně míjel svatyni Slovácka Hájovský, o osm minut později zahrozil z hranice vápna kapitán Horváth. Po půl hodině hry se nádherně prosadil Petržela. Překonal dva protihráče a křižnou střelou dostal Plzeň poprvé do vedení 2:1. „Dostal jsem míč ze středu do kraje, mezi trojicí hráčů se mi povedlo vykličkovat a rychle zakončit levým bodlem na zadní tyčku,“ popsal druhý gól Viktorie šťastný střelec. Po vstřeleném gólu měl rozporuplné pocity. Na Slovácku odehrál první ligové starty. „Slovácko je srdeční záležitost, zdejší lidé jsou fantastičtí. Po gólu jsem opravdu chvíli nevěděl, jestli se mám radovat, nebo ne,“ přiznal záložník plzeňské Viktorie.

Ve 35. minutě bylo na plzeňské lavičce ještě veseleji. Nová posila záložní řady Rýdel střelou do víka navyšuje náskok Viktorie již na dvě branky. V padesáté šesté minutě pronikl do pokutového území Brazilec Cleber a brankář Ticháček ho při kličce fauloval. Švancara se z penalty znovu nemýlil a snížil na 2:3, vyrovnat už se ale Moravanům nepodařilo.