Volkswagen chce s levným modelem i do Evropy

Volkswagen

Volkswagen Zdroj: ctk

Německý automobilový koncern Volkswagen uvede na trh levný model určený pro rozvíjející se trhy nejdříve v roce 2016. V rozhovoru pro německý list Automobilwoche to uvedl šéf výzkumu a vývoje VW Ulrich Hackenberg.

Nový vůz by měl stát 5500 až 8000 eur (137 000 až 199 000 korun). Hlavním cílovým trhem nového modelu je Čína.“Velký potenciál ale vidíme také v Indii, Jižní Americe a Rusku,“ uvedl šéf projektu Hans Demant. „Také v samotné Evropě bychom mohli podobné auto potřebovat rychleji, než by se nám líbilo,“ dodal. Poukázal tak na pokles poptávky po automobilech v Řecku, Španělsku či Portugalsku, napsal Automobilwoche na svých internetových stránkách.

Německý časopis Auto Bild tento měsíc uvedl, že Volkswagen chce uvést na trh novou značku pro levné modely v polovině roku 2015. Podle řady odborníků na automobilový průmysl je levný vůz přesně tím, co koncernu zatím chybí. Skupina Volkswagen po letošním převzetí automobilky Porsche zahrnuje celkem 12 značek.

Volkswagen, jehož součástí je rovněž Škoda Auto, je největší automobilkou v Evropě. Do roku 2018 se hodlá stát největším výrobcem automobilů na světě. V loňském roce prodal rekordních 8,3 milionu vozů.