Z Prahy Ryanair utekl, v Brně linky přidává

Sedmkrát týdně se bude létat z Brna do Milána. A zpět.

Irské nízkonákladové aerolinky z Česka nezmizí. V říjnu sice kvůli vysokým taxám odejdou z pražské Ruzyně, na brněnském letišti Tuřany ale budou naopak své linky rozšiřovat. Od listopadu budou z Brna létat do Milána a rozšíří také počet svých letů do Londýna na sedm týdně. Ryanair prý ale v Česku hledá i další možnosti pro růst a právě Brno by se mohlo stát jednou z jeho základen.

„Novou destinací a rozšířením letů do Londýna dokazujeme, že nízkonákladový dopravce je v Česku stále žádán,“ tvrdí obchodní a marketingová manažerka společnosti Ryanair Henrike Schmidtová. Podle ní Ryanair jedná v Česku o dalších možnostech pro růst, probíhající jednání zatím nechce komentovat.

Další možností v Česku by mohlo být plánované letiště pro low-costy ve Vodochodech u Prahy, které chce postavit investiční skupina Penta. Ostrý provoz vodochodského letiště by měl být zahájen na přelomu let 2012 a 2013, i když proti tomu se bouří okolní obce. K případnému zájmu o létání na středočeské letiště se ale Ryanair zatím nevyjádřil.