Záhrobská se zatím hledá

Šárka Záhrobská

Šárka Záhrobská Zdroj: reuters

Česká lyžařka Šárka Záhrobská neprožívá dobrý vstup do letošní sezony. Včera nedokončila první kolo slalomu ve francouzském Courchevelu.

Česká závodnice, která získala titul mistryně světa ve slalomu v roce 2007 a o tři roky později vybojovala ve stejné disciplíně bronzovou medaili na olympiádě ve Vancouveru, minula v Courchevelu jednu z branek těsně před cílem. Ani tak ale její jízda nebyla dobrá. Na trati, kterou stavěl trenér Záhrobské Pavel Štastný, ztrácela Češka už na mezičase přes 1,5 sekundy.

Záhrobské tak nevyšel ani druhý slalom sezony, v úvodním závodě v Aspenu obsadila 13. místo. Nedaří se jí ani ve druhé disciplíně, tedy v obřím slalomu. Zatím nezvládla postoupit do druhého kola, a tedy bodovat.

Záhrobská dosud získala 20 bodů za 13. místo v Aspenu, což jí v celkovém hodnocení světového poháru nestačí ani na první padesátku. V hodnocení slalomu je ve druhé desítce. V Courchevelu neuspěla ani druhá Češka Michaela Smutná, která nedokončila první kolo. Závod vyhrála rakouská závodnice Marlies Schildová.