Záplava novinek od Googlu: přicházejí rozšířené mapy i vylepšený Google+

Google maps

Google maps Zdroj: profimedia.cz

Začala Google I/O, tradiční vývojářská konference Googlu, na které každoročně odhaluje zajímavé novinky. Akce trvá tři dny a věnuje se především školení vývojářů v nových technologiích a službách Googlu, nicméně úvodní přednáška právě tyto novinky odhaluje a zpravidla to znamená smršť inovací z různých oborů Googlu.

Některé novinky už stihl Google odhadlit. Mapy nabídnou nové funkce i prohlížení trojrozměrných modelů památek. Vylepšení se dočkala sociální síť Google+, internetový gigant vyvinul i nové formáty pro video a fotografie.

Google dnes také představil novou webovou hudební službu umožňující poslech milionů skladeb. Služba začne fungovat nejprve ve Spojených státech, kde bude dostupná za 9,99 dolaru (zhruba 200 Kč) měsíčně. Časem by se měla rozšířit také do dalších zemí.

Uživatelé si budou moci skladby vybírat sami, mohou se však také rozhodnout ponechat volbu na společnosti Google, která jim nabídne písničky, jež by mohly odpovídat jejich vkusu. Firma o nové službě s názvem Google Play Music All Acces hovoří jako o „rádiu bez pravidel“.

Google tak bude konkurovat podobným hudebním službám, jako jsou Spotify, Rdio nebo Pandora. Podle zpráv médií pracuje na internetovém rádiu rovněž americký technologický gigant Apple, stále však ještě nedokončil náročná právní jednání s hudebním průmyslem, píše agentura DPA.

Novou hudební službu minulý měsíc představila rovněž sociální síť Twitter. Služba lidem doporučí skladby podle toho, koho na síti sledují.