Zapomenutý virtuos a obrazy z Čepic

Lubomír Brabec přivede do pivovaru Žofii Vokálkovou, Ondřeje Vrabce a Jiřího Hlaváče. Začínají Hudební setkání.

Ani letošní kulturní sezona neošidí milovníky krásné hudby o oblíbený cyklus pořadů, v nichž kytarista Lubomír Brabec zve do svého rodného města zajímavé kolegy muzikanty.

Zapomenutý mistr

Jako první s ním před publikum předstoupí senzační flétnistka Žofie Vokálková, vynikající hornista Ondřej Vrabec a přední český klarinetista, rektor AMU, Jiří Hlaváč.

Společně potěší uši i duši přítomných svou Podzimní serenádou. Zatímco Žofii Vokálkovou už plzeňské publikum zná, Ondřeje Vrabce a Jiřího Hlaváče pozval Lubomír Brabec do unikátního prostředí pivovaru poprvé.

„V archivu jsem objevil pozoruhodná tria pro lesní roh, kytaru a flétnu, jejichž autorem je Christian Dikhut. Vynikající skladatel, kterého dnes už nikdo nezná,“ prozrazuje Lubomír Brabec a vysvětluje, že Christian Dikhut byl před dvěma sty lety prvním hornistou Mannheimského orchestru. „Byl to virtuózní hráč, který lesní roh zdokonalil do dnešní podoby. Kromě toho hrál i výborně na kytaru,“ dodává Lubomír Brabec. Program sestavený ze serenád tohoto zapomenutého autora uvedl Lubomír Brabec s Žofií Vokálkovou a Ondřejem Vrabcem poprvé letos v lednu.

Obrazy z Čepic

Koncert v Návštěvnickém centru Plzeňského Prazdroje jako vždy doplní i výstava. „Přestěhoval jsem se do Čepic u Sušice, a tak se teď snažím nalézat zajímavé výtvarníky v těchhle končinách. A našel jsem jednoho, který plzeňské veřejnosti není vůbec neznámý. Vystavíme obrazy Miloslava Čelakovského,“ říká Lubomír Brabec. Hudební setkání s Lubomírem Brabcem začne v Návštěvnickém centru Plzeňského Prazdroje 19. října v půl osmé.