Žďárský gólostroj se nezadrhnul, Vrchovina tápe

FC Žďas rozstřílel v derby Velké Meziříčí. Fotbalisté Nového Města se po třech kolech krčí na chvostu divizní tabulky.

Potřetí do stejné řeky nevstoupili. Žďárští fotbalisté se dočkali první výhry. Na třetí pokus už dvougólové vedení nepustili. V derby poslali domů rivaly z Velkého Meziříčí se čtyřgólovým výpraskem.

„Jsem rád, že jsme zlomili naše dvouzápasové prokletí, kdy jsme pokaždé vedli a zápas ztratili. Derby jsme vyhráli zaslouženě,“ liboval si trenér Žďáru nad Sázavou Petr Nedvěd.

Přerušit sérii, která znervózněla trenéra i fanoušky, pomohl vedle dvougólového střelce a jedné z hlavních hvězd derby Zdeňka Chmelíka i uzdravený gólman Pavel Pospíchal. „Byl znát, zařve si, křikne na hráče, ale celkově obrana fungovala dobře,“ chválil hráče Nedvěd.

Jeho borci na svoje soupeře od začátku sezony straší útočnými nájezdy. Ve třech duelech už nastříleli deset gólů. „Jsme ofenzivní mančaft, chceme hrát dopředu. Snad jsme si něco schovali i na příště,“ vyhlíží trenér Nedvěd nedělní zápas s Napajedly.

Zatímco ve Žďáře nad Sázavou si po víkendu výrazně oddechli, v Novém Městě na Moravě jásat nemůžou.
Nováček soutěže SFK Vrchovina je totiž stále bez bodu. I když nebyl horším týmem, prohrál 0:1 v Uherském Brodě. Teď chtějí v nedělním derby urvat aspoň bod z Velkého Meziříčí.

„Naším největším problémem je střílet góly. Herně soupeřům stačíme, ale rozhoduje se ve vápně na obou stranách,“ rekapituluje kouč SFK Vrchovina Richard Zeman.