Daniel Novák: Včela a žralok

včelařství

včelařství Zdroj: profimedia.cz

Za dobrotu na žebrotu. Bodří chlapíci nabízející důchodcům na předváděcích akcích kosmické hrnce a zázračné matrace nemají poslední dobou na růžích ustláno. Přitom nedělají nic jiného, než že se starají o blaho a volný čas seniorů.

Na zájezd do kulturního domu v Horní Dolní je vezmou, kachničku s pěti naservírují, o nových výdobytcích vědy povyprávějí. A pak jako bonus hrnce vyrobené v kosmických laboratořích nabídnou.

Za tři jen 30 tisíc, nekupte to. Jenže postupně se do této charity začal navážet kdejaký závistivý intelektuál a pisálek. Předváděče obviňují z manipulací a agrese.

Nenávistná kampaň vrcholí v posledních měsících. Prodejcům už se neříká jinak než šmejdi, ministr Kuba na ně plete legislativní bič, ČOI udílí mastné pokuty. A to všechno za kachničku a hrnce.

Předváděcí akce tvoří naštěstí jen zlomek aktivit, kterými můžou být podnikavci seniorům prospěšní. Vždyť mnoho z nich přece čeká na supervýhodnou nabídku na odběr energií či internet do mobilu.

To miliardář Radovan Vítek má jiné starosti než hrnce. Realitní žralok se snaží ovládnout developera Orco, který před pár lety tak tak utekl hrobníkovi z lopaty. Na rozdíl od konkurenční ECM, kterou už hrobník zasypal, totiž Orco vlastní nejednu dobrou nemovitost.

O osudu Orka se má rozhodnout v červnu na valných hromadách. To už bude léto, chladné dny snad konečně pryč. Třeba akcionáře Orka popíchne i nějaká ta Včela.