Pavel Otto: Cirkus bude

Cirkus Humberto

Cirkus Humberto Zdroj: Tomas Kubelka, Sedmicka

Asi už opravdu začalo jaro. Tři desítky cirkusů vyjely ze svých tuzemských zimovišť a bojují o diváky, napsala ČTK. V Česku se objevilo několik případů nákazy tasemnicí bezbrannou z mletého hovězího masa určeného k tepelné úpravě, které postižení snědli syrové.

Na chodbách Lidového domu se spekuluje o tom, zda mezi hostiteli tohoto až 12 metrů dlouhého cizopasníka není stínový ministr financí Mládek.

Zakladatel hnutí zvaného bearismus, jehož vyznavači jsou doslova posedlí vším, co se týká medvědů, se prý vedle zeleniny živí právě i syrovým masem.

O parazitech tedy musí něco vědět. Podle důvěryhodného zdroje z ČSSD je Mládek pohublý, zádumčivý. Tím, kdo by měl celou záležitost objasnit, jsou podle všeho živnostníci.

Jejich zástupci vzkázali, že Mládkovi do zažívacího traktu nevidí a s jeho údajnými potížemi nemají nic společného.
Jen aby.

Včera to byl rok, co Karolína Peake odešla z VV. Má vlastní partaj, zůstala vicepremiérkou a její souputník Jankovský ministrem. Na druhé straně už nekontroluje rezort dopravy. A také přišla o kancelář ve Strakovce.

Tu jí sebral premiér Nečas. Po krátkém úřadování na ministerstvu obrany Peake nedobrovolně přesídlila do jakéhosi kumbálu na Malé Straně, kde se tísní se svými spolupracovníky. Tak dopadla žena, která skoncovala s politikou ultimát VV vůči koaličním partnerům. A tak oplácí Nečas. Teď už Peake zbývá jen TOP 09, dokonce ji měli odmítnout i v televizním pořadu Chcete mě? Ale kdo ví, třeba se na ni usměje štěstí. Nálady voličů jsou jako dubnové počasí…