Pavel Otto: Nekrmit!

Petr Zgarba

Petr Zgarba Zdroj: ctk

Ten, který nepochází z opice, tedy hradní vicekancléř Petr Hájek, tvrdí, že zatímco zesnulý prezident Havel sloužil satanovi, jeho následník Klaus se bije za pravdu a lásku. Údajně to píše ve své nové knize Smrt v sametu, která má vyjít.

Jakkoliv nechceme tomuto arcidílu dělat reklamu, musíme konstatovat, že podle našeho zjištění je Hájek pouhým médiem, jehož prostřednictvím promlouvá duch samotného Darwina, aby na vicekancléři doložil svoji evoluční teorii. Jak totiž nedávno zjistily vědecké autority, tato teorie stojí a padá na tom, že ze všech tvorů jsou jenom lidé a opice schopni předvádět ty největší pitomosti.

Hájkovo chování proto připomíná opici v zoologické zahradě, která pitvořením a opičením loudí pamlsky. Na Hrad proto posíláme ceduli s nápisem Nekrmit!

Voliči vykroužkovaný exministr zemědělství za ČSSD Zgarba složil poslanecký slib. Ve sněmovní lavici vystřídal svého spolustraníka Bublana zvoleného do Senátu. Zgarba na vládní funkci rezignoval v roce 2005, když se ukázalo, že jím vedený státní fond kšeftoval s pozemky. Za Lidový dům tak začne kopat další bombarďák, který ví, jak to na hřišti chodí.

Čistoskvoucí čeští komunisté řeší obtížný rébus: chtějí mít podíl na krajských vládách, ale nechtějí se umazat od ČSSD. Týká se to hlavně Ústecka. Kdo nic nedělá, nic nezkazí, tak přestává platit už i pro třešně, byť si se socialisty tiše pobrukovaly Internacionálu už v minulém volebním období. Teď by ale jejich hlasitý ryk mohla rázně utnout policie, čímž by na rudých trenýrkách vznikl pořádně velký flek.