Zápisník Daniela Nováka: Sýčci z MMF

Logo Mezinárodního měnového fondu

Logo Mezinárodního měnového fondu Zdroj: Reuters

Provozovatel alternativní taxislužby Uber od začátku května oznámil propuštění čtvrtiny všech svých zaměstnanců.
2
Fotogalerie

Oblečení se stalo v době všeobecné karantény zbytnou položkou v nákupních seznamech domácností. Na vrcholu březnové paniky si šatníky neomlazoval téměř nikdo. Však se není co divit.

Webináře si auditorium odbude jen v audio podobě, poradu s kolegy zvládne člověk v domácím tričku a na občasnou video schůzku stačila od pasu nahoru košile. Virová knuta se však již uvolňuje, a tak bacha na domácí zvyky síly železné košile a ven i v gatích.

Provozovatel alternativní taxislužby Uber od začátku května oznámil propuštění čtvrtiny všech svých zaměstnanců. Firma je kvůli zhroucení svého trhu slušně řečeno v pytli. Těžké boje o život svádějí i další šampioni sdílené ekonomiky typu Airbnb nebo WeWork. Kdyby zrovna doručovatelé jídla Uber Eats nevyklízeli český trh, tak by si člověk k tomu dramatu skoro objednal popcorn. Samozřejmě sdílený.

Globální ekonomice bude trvat mnohem déle, než se vzpamatuje z řádění viru. Plné hospodářské oživení nelze podle Mezinárodního měnového fondu čekat ani příští rok. Ach, tihle sýčci. Ve třetím letošním čtvrtletí bude jistě zpět ekonomický růst i sociální jistoty. Popcorn?