Zápisník Davida Vagadaye: Škromach na pracáku

Škromach propadá v senátních volbách

Škromach propadá v senátních volbách Zdroj: Blesk

Škromach sleduje výsledky voleb. Na selfíčko nálada nebyla!
Zdeněk Škromach
Zdeněk Škromach
O další mandát v Senátu se bude ucházet i Zdeněk Škromach (na snímku s prezidentem Milošem Zemanem). Ten na sebe poslední dobou upozorňuje svými "hovory od bazénku" a velkou zálibou v "selfíčkách".
Ministr pro lidská práva Jiří Dienstbier (ČSSD, vpravo) a premiér Bohuslav Sobotka
12
Fotogalerie

Nedávné úmrtí černého svědomí sociální demokracie Zdeňka Altnera opět připomnělo přístup ČSSD k právu. Není na škodu si připomenout, že vládní strana nerespektovala pravomocné rozhodnutí soudu a z povinnosti zaplatit vysouzenou částku se všelijak vykrucuje.

 

Kupodivu u Lidového domu nestojí fronty exekutorů, jak by asi stály u nějakého obyčejného smrtelníka, možná voliče ČSSD, který dluží tisícovku. Takový je stav českého právního státu roku 2016. Co ale jiného můžeme čekat od partaje, s níž se pojí slavná jména jako Gross, Rath, Houska, Wolf nebo Palas. A samozřejmě nesmíme zapomenout na nedoceněné duo technologů moci Pokorný–Sobotka.

Jestli si někdo myslel, že Zdeněk Škromach se po prohraných volbách do Senátu konečně odtrhne od bohabojného prsu státu, musel být zklamán. Bývalý vysoký politik ČSSD se totiž přihlásil na úřad práce. Je přece jasné, že člověk, který měl 20 let nadprůměrné příjmy a ještě vyinkasoval tučný padák od Senátu, je typickým klientem našeho sociálního systému.

Čapí král Andrej Babiš se tak dlouho v televizních debatách rozčiloval a následně odmítal přijít do Otázek Václava Moravce, až od České televize dostal v takzvaném diskuzním pořadu skoro hodinu času bez jakéhokoli politického oponenta. Takový prostor by mohli Babišovi závidět minulí i současní premiéři nebo prezidenti a v podstatě kdokoli z naší politické scény.