Zápisník Dušana Kütnera: Hudební Sofiina volba

Kapely ani jednotlivci nemohli loni téměř koncertovat, o to více času trávili v nahrávacích studiích pilováním svých alb, jako například v prestižním Sono Records v Unhošti.

Kapely ani jednotlivci nemohli loni téměř koncertovat, o to více času trávili v nahrávacích studiích pilováním svých alb, jako například v prestižním Sono Records v Unhošti. Zdroj: Sono Records

Restaruace jsou sice už několik týdnů zavřené, ale počty nakažených klesají buď jen mírně, anebo občas i stoupají.
2
Fotogalerie

Blíží se vyhlašování hudebních anket včetně největších Cen Anděl či menších jako Vinyla či Apollo. Loni muzikanti nemohli koncertovat, a tak trávili čas skládáním a delším pobytem v nahrávacích studiích, kde pilovali alba k dokonalosti.

Na podzim tak na trh vtrhla řada skvělých desek. Vybrat nejlepší alba a interprety dostává podobu hudební Sofiiny volby, u které se odborná veřejnost dost zapotí.

Počty nově nakažených nemocí COVID-19 v posledních týdnech příliš neklesají, dokonce začaly stoupat. A to přesto, že jsou zavřená – alespoň podle vlády a epidemiologů – hlavní centra šíření nákazy, tedy hospody a restaurace.

Na šíření koronaviru tak jejich otevření či zavření nejspíše vliv nemá. Tak hlavně, že může být narváno na horách, v nákupních centrech, na demonstracích či v omezené dopravě.