Zápisník Jany Havligerové: Ke štěstí stačí málo

Jiří Čunek

Jiří Čunek Zdroj: ČTK

Hejtmanovi Zlínského kraje, lidoveckému senátorovi Jiřímu Čunkovi se nelíbí, že se problémy premiéra Andreje Babiše zabývá Brusel. Tenhle fakt považuje za „závadovou záležitost, kvůli které my všichni můžeme přijít o peníze“. Hlavně že zatím o ně nepřicházíme, když všichni přispíváme na dotace.

Čunek je sice nespokojený s tím, že se EU motá do českých záležitostí, ale ustavení senátní komise k vyšetření unijních auditů o střetu zájmů českého předsedy vlády podpořil. Možná ze stejného důvodu jako senátor Zdeněk Nytra z řad občanských demokratů. Ten komisi bude předsedat a už teď je mile překvapen. Potěšilo ho vyjádření Andreje Babiše, že na jednání komise přijde a všechno vysvětlí. Tak určitě.

Piráti připravili super novelu školského zákona. Navrhují nejen zrušit povinnou maturitu z matematiky, ale také chtějí, aby se středoškolské vzdělávání uznávalo i studentům, kteří školu dokončí, ale maturitu nezvládnou. Chybí už jen přání, aby k uznání vysokoškolského vzdělání stačil pouhý zápis na jakoukoliv vysokou školu.