RegioJet nakoupil autobusy za více než 100 milionů, bude s nimi jezdit do Německa

IC Bus

IC Bus Zdroj: RegioJet

IC Bus
2
Fotogalerie

Autobusový dopravce RegioJet ze skupiny Student Agency pořídil devět dálkových autobusů Scania za více než 100 milionů korun. Bude s nimi jezdit pro Deutsche Bahn (DB). Uvedli to zástupci RegioJetu. Autobusy Scania Irizar i8 mají bílo červené zbarvení DB s nápisem IC Bus a cestující se s nimi setkají na linkách z Prahy do Mnichova, Norimberku, Mannheimu a Lipska. V provozu nová vozidla nahradí dosavadní autobusy Setra, které byly nasazeny do provozu v roce 2014.

„Během následujících týdnů budeme řešit také pořízení dalších autobusů pro průběžné obnovování flotily žlutých autobusů RegioJet,“ uvedl mluvčí RegioJetu Aleš Ondrůj.

Autobusy IC Bus jsou součástí sítě železničních spojů Deutsche Bahn na těch linkách, kde vlakové spojení není tak rychlé a přímé jako právě autobus.

Nově pořizované Scanie provozuje RegioJet i na vlastních linkách. V provedení pro Deutsche Bahn se ale tyto autobusy liší. Mají kapacitu 59 míst a mimo jiné mají samoobslužný automat s nápoji, kávou a drobným občerstvením. K dispozici je připojení k internetu prostřednictvím Wi-Fi, a to v ČR i v Německu. V autobusech je i výtah pro přepravu osob na invalidním vozíku.

Všechny linky odjíždějí v Praze z hlavního nádraží, dva ranní spoje do Norimberku a Mannheimu zastavují také na autobusovém nádraží Praha Florenc. Loni využilo spojů IC Bus do České republiky přibližně 750 tisíc cestujících. Počet cestujících každoročně roste.