Zápisník Jany Havligerové: Za Česko krásnější

Pražský hrad

Pražský hrad Zdroj: profimedia

Nová pražská vláda se zaměří na stavbu silničních okruhů a nových tramvajových linek, mimo jiné na Václavském náměstí nebo nových tratí z Barrandova do Slivence nebo z Modřan do Libuše. Začne se stavět metro D a nový most mezi Prahou 4 a 5, budou se opravovat byty a sázet stromy. Všechno bude. Ještěže ty politiky máme. 

Hnutí Praha sobě ale přece jenom pro jistotu připomínáme, že Hana Třeštíková, budoucí nová radní pro kulturu, v ostré fázi předvolební kampaně slibovala, že Praha zavede úřednický post „nočního starosty“. Tedy funkci ponocného. Ujmout by se jí na střídačku mohli Jiří Pospíšil a Jan Čižinský, neboť je nebude zatěžovat práce v radě hlavního města. Halapartny zajistí Muzeum hlavního města Prahy, mobilitu strážců nočního klidu pak trvalý pronájem e-koloběžek.

Poslanci hnutí Starostů a nezávislých jsou rozhodnuti předložit sněmovně návrh zákona o přemístění celkem třiadvaceti státních institucí z Prahy do krajských měst. Podle nich by tak vzniklo pět tisíc nových pracovních míst. Díky tomu, že by se v jednotlivých krajích zvýšila rozmanitost nabídky práce, podařilo by se v regionech udržet obyvatele a také snižovat ekonomické či kulturní rozdíly. Elektronizace zkostnatělé státní správy se nedaří, tak ji rozhýbeme hrou. Škatulata, hejbejte se!