Zápisník Petra Peška: Cesty k nezaplacení

Praha 6 začala 3. dubna 2020 ráno odstraňovat pomník maršála Ivana Stěpanoviče Koněva v Bubenči. Socha poputuje do depozitáře a následně do Muzea paměti 20. století.

Praha 6 začala 3. dubna 2020 ráno odstraňovat pomník maršála Ivana Stěpanoviče Koněva v Bubenči. Socha poputuje do depozitáře a následně do Muzea paměti 20. století. Zdroj: ČTK / Ondřej Deml

Vratislav Mynář
Ministr zahraničí Tomáš Petříček
3
Fotogalerie

Kam v létě na dovolenou? Jedinou jistotou nyní je, že je to nejisté. Zatím nejnovější tip nabídl ministr zahraničí Tomáš Petříček v rozhovoru pro HN. Podle něj by to od července mohlo být možné na Slovensko či do Rakouska.

Pokud vezmeme v potaz i nedávný odhad vrchního vládního epidemiologa Romana Prymuly – ten vedle Slovenska zmiňoval i Chorvatsko – a vytvoříme průsečík, je to takmer isté…

Do Číny se každopádně hned tak moci jezdit nebude. Navíc by stejně asi cena letenek leckoho odradila. Ale zase je dobře, že těch 154 tisíc za únorovou cestu hradního kancléře Vratislava Mynáře za čínským vicepremiérem nakonec česko-čínské komoře Hrad – a tedy stát – proplatil. Nebylo by dobré zůstat cokoliv šéfovi komory Jaroslavu Tvrdíkovi dlužni.

Matka Rus se možná stane cílem poslední cesty sochy maršála Koněva, kterou jsme zde na Praze 6 nedokázali docenit. Podle ministra Petříčka požádala Moskva o její převoz. Takže nakonec budou možná všichni spokojeni.