Moravská cukrářská síť expanduje do Prahy, plánuje i vytvoření franšízy

Cukrárny Ollies

Cukrárny Ollies Zdroj: Jan Poláček

Magazín E15 Premium Chceš hospodu?
Jakub Gondek, spolumajitel sítě cukráren Ollies
Cukrárny Ollies
Teraza Gondíková, spolumajitelka sítě cukráren Ollies
Cukrárny Ollies
8
Fotogalerie

Rodinná cukrářská firma Ollies, která se zaměřuje na ruční výrobu dezertů a dortů surovin expanduje ze severu Moravy do Prahy, kde otevřela na Vinohradech cukrárnu.

Podnik založený v roce 1999 převzali o deset let pozděj od svých rodičů sourozenci Tereza a Jakub Gondkovi. V té době měla firma s jednou cukrárnou obrat zhruba tři miliony korun. Pod jejich vedením firma o deset let později dosáhla obratu téměř osmdesát šest milionů korun a zaměstnává pětaosmdesát zaměstnanců v pěti pobočkách a dvou výrobních místech převážně v Moravskoslezském kraji.

„V následujících pěti letech Ollies plánuje otevřít dalších deset vlastních poboček na Moravě a v Čechách, připravujeme i franšízový koncept cukráren,“ plánuje Jakub Gondek. Franšízový model se majitelům, kteří mají sen o otevření pobočky Ollies na Manhattanu v New Yorku, jeví jako ideální nástroj pro další expanzi do zahraničí.

Prohlédněte si fotogalerii:

Novinkou letošního roku je pražská pobočka na Vinohradech. „V následujících pěti letech v souvislosti s expanzí do dalších deseti českých měst plánujeme investici padesát pět milionů korun. A již nyní probíhají jednání s různými strategickými investory," doplňuje Tereza Gondková.

V Ollies měsíčně vyrobí například čtyři tisíce dortů, deset tisíc makronek, tunu zmrzliny anebo osm tisíc kusů sladkého pečiva. Letos Ollies plánuje zákazníkům prodat i osm tisíc kusů francouzských éclairs. Firma ročně spotřebuje deset tun čokolády, sedmnáct tun malin, tři tuny borůvek, šest tun másla, 12 tun smetany a třicet tun mascarpone.

Zaujal vás článek a chcete celý časopis na toto téma? Kupte si ho v naší online trafice iKiosek.cz! Dnes objednáte a další pracovní den máte ve schránce. Doprava je zdarma.