Musk si za domy v Los Angeles řekl o téměř miliardu, slaví narození potomka

Elon Musk

Elon Musk Zdroj: Reuters

Větší z Muskem nabízených domů.
Rezidence má rozlohu téměř 1800 čtverečních metrů.
Musk dům koupil za 17 milionů dolarů, prodat jej chce za 30 milionů.
Součástí menšího z nabízených domů je bazén.
Tato nemovitost má pět koupelen a ložnic.
11
Fotogalerie

Vizionář Elon Musk myslel vážně své páteční tweety, kde zkritizoval výši akcií Tesly nebo oznámil záměr prodat veškerý svůj fyzický majetek. Na americký realitní portál Zillow vyvěsil nabídku dvou svých domů v Los Angeles. Podnikatel by jejich prodejem získal 39,5 milionu dolarů (979 milionů korun), informuje server Business Insider.

Za větší z domů v losangeleské prominentní čtvrti Bel Air chce Musk 30 milionů dolarů. Před sedmi lety jej přitom kupoval za cenu o 13 milionů dolarů nižší.

Neprodělal by ani své druhé nyní nabízené realitní investici. Za usedlost, která byla dříve majetkem amerického herce Gene Wildera (vystupoval mimo jiné v muzikálu Pan Wonka a jeho čokoládovna nebo ve filmech Bony a Clyde a Nevidím zlo, neslyším zlo), dal v roce 2012 sedm milionů dolarů. Nyní si jí Musk cení na 9,5 milionu dolarů.

Celkem vizionář vlastní v lokalitě Bel Air, kde má dům například i americký ministr financí Steven Mnuchin nebo zpěvačka Beyoncé, pět nemovitostí.

Prohlédněte si fotogalerii včetně upřesňujících popisků:

Koronakrize nyní obecně realitnímu byznysu nepřeje, přesto si podle některých makléřů Musk nepočíná nerozvážně.

„I v době pandemie se lidé musejí stěhovat, a to i v rámci Kalifornie. Stále se setkávám s lidmi, kteří potřebují koupit nebo prodat nemovitost. Nemusí tak teď jít o vyloženě nevhodné načasování,“ komentuje pro agenturu Bloomberg realitní makléřka Jade Millsová zaměřená na oblast Beverly Hills.

Aktuálně ale Muska zaměstnávají i jiné starosti, než je péče o majetek. Dnes na Twitteru oznámil narození dalšího potomka. Syna mu porodila zpěvačka Grimes. „Maminka a miminko jsou v pořádku,“ napsal osmačtyřicetiletý podnikatel bez dalších podrobností.

Šéf Tesly již byl ženatý s kanadskou spisovatelkou Justine Wilsonovou, která byla jeho láskou na univerzitě a s níž má pět synů. Později se dvakrát oženil a dvakrát rozvedl s anglickou herečkou Talulah Rileyovou.