Dobře zvolná platební brána je zárukou více dokončených transakcí

Platební brána Comgate

Platební brána Comgate Zdroj: Comgate

Dnes už úspěšnost podnikání nezávisí pouze na kvalitě nabízeného zboží či služeb, ale také na mnoha dalších faktorech. Jedním z nich je schopnost snadno, rychle a efektivně přijímat online platby prostřednictvím platebních bran.

Pro provozovatele e-shopů je přínos platební brány založen na dvou základních pilířích: ceně a užitku. K dobré ceně patří nejnižší možné náklady na provoz, včetně co nejnižších transakčních poplatků. Kvalitní užitek zase spočívá v tom, že platební brána umožňuje maximalizovat konverze. Pokud je brána důkladně promyšlená a funguje bezchybně, může zvýšit poměr dokončených plateb až o několik procentních bodů.

Jak předejít nedokončeným platbám

Přestože platební brána odvedla svou práci, k zaplacení objednávku přesto nemusí dojít. Možný důvodů je celá řada. Stačí například nesprávné zadání ověřovacího kódu nebo zákazník během procesu platby zjistí, že u sebe nemá kartu.  Často se také stává, že zákazník u sebe nemá mobilní telefon na potvrzení 3D Secure nebo jednoduše překonal nastavený limit na své kartě. Není ani výjimkou, že během placení něco nebo někdo odvede pozornost a platbu tak zákazník nedotáhne.

Přesto se lze vhodnou volbou platební brány na takové scénáře připravit. Jedním z nejdůležitějších parametrů je co nejširší nabídka platebních metod. Zkrátka, aby si každý zákazník vybral v každé situaci a na každém zařízení tu nejvhodnější platební metodu.

V praxi to pak mže vypadat tak, že tomu, kdo během placení zjistí, že u sebe nemá kartu, poslouží online bankovní převod, Apple Pay, Google Pay nebo platba pomocí QR kódu. Poslední tři jmenované jsou mimochodem úplně nejrychlejší platební metody. Pokud zákazník zjistí, že nemá dost prostředků na účtu, přijde mu vhod odložená platba nebo platba na tři splátky.

Připojte se k více než 15 tisícům obchodníkům

Stále více obchodníků proto přechází na platební bránu Comgate. Tato platební brána prošla a stále prochází dlouhodobým vývojem, jehož cílem je nabídnout zákazníkům takové způsoby platby, které v jeho konkrétní situaci maximalizují pravděpodobnost, že zákazník skutečně dotáhne platbu do konce. Zároveň také nabízí platební metody, které znamenají nejnižší náklad pro poskytovatele platební brány, a tedy nejnižší možný transakční poplatek z pohledu e-shopu. Co nejvyšší užitek se tak v případě Comgate snoubí s co nejnižší cenou.

Jak získat platební bránu Comgate?

Je to jednoduché – stačí vyplnit poptávkový formulář, zbytek se zájemcem vyřeší pracovník podpory.