Vítězství Okamury by sázejícímu vyneslo pět milionů. Na volby se celkem prosázel desetinásobek

Předseda SPD Tomio Okamura

Předseda SPD Tomio Okamura Zdroj: ČTK

Ilustrační snímek
2
Fotogalerie

Týden před volbami vrcholí nejen kampaň, ale i aktivita Čechů při sázení na volební výsledky. Sázkové kanceláře hlásí překonání očekávaných vkladů a objem sázek podle nich ještě poroste. „Objem sázek se neustále hýbe. Před třemi týdny jsme evidovali vklady v hodnotě tří milionů korun a nyní to jsou již čtyři miliony,“ uvedla mluvčí Chance Markéta Světlíková.

„Nejvíce se sází na vítězství ANO, což představuje asi 32 procent sázek. Vítězství KSČM věří sedm procent sázejících a okolo šest procent, že Piráti a Realisté se nedostanou do Poslanecké sněmovny,“ dodala Světlíková s tím, že firma také obdržela již tři sázky v hodnotě 200 tisíc korun na vítězství hnutí ANO.

U konkureční Fortuny zase jeden sázející při kurzu 100 ku 1 vsadil na vítězství SPD 50 tisíc korun. Případná výhra by činila pět milionů. Celkem přitom Fortuna doposud přijala sázky v hodnotě 15 milionů korun a očekává, že toto číslo překoná hranici 20 milionů.

„Z pohledů vkladů je nejvíce nasázeno na vítězství hnutí ANO při kurzu 1,03:1, takže zhodnocení není velké, za ním se drží KSČM a na třetím místě je SPD,“ komentoval situaci mluvčí Petr Šrain.

Nejvíce zatím Češi prosázali u jedničky trhu Tipsportu: firma hlásí objem přijatých sázek v hodnotě 35 milionů korun a podle odhadů překročí celkově prosázená částka 50 milionů.

Opět nejsázenější příležitostí zůstává výhra ANO s počtem 17 tisíc tiketů v hodnotě 12 milionů. Podle kurzu by ale ANO nemělo překročit hranici 27 procent hlasů. Druhou nejsázenější příležitostí je zisk pro ODS nad 10,5 procenta. Celkově také přijali 1,4 milionu korun na tip, že Realisté nedosáhnou na pětiprocentní hranici hlasů.

Z informací sázkovek vyplývá, že lidé vyhledávají takzvané společenské sázky stále více. Za posledních deset let například u Tipsportu zájem o politické sázky strmě stoupnul o desítky procent.

Sázková kancelář již teď eviduje sázky na lednové prezidentské volby v hodnotě 17 milionu. Podobně Fortuna doposud nejvyšší vklady, které přijala, byly v hodnotě 30 milionů korun, a to na poslední prezidentské volby. „Očekáváme, že o lednové prezidentské volby bude zájem ještě vyšší,“ dodal Šrain.